Cum reusesc 2 milioane si jumatate de romani sa duca o viata mai relaxata cu ajutorul tehnologiei inteligente Samsung
3/35395
calendar_month 24 Oct 2023, 11:33


Dragi prieteni, 
Intr-o lume a vitezei si a provocarilor permanente, dezvoltarea tehnologica rapida pare sa fie singura constanta. Cu totii ne dorim sa traim mai confortabil si mai relaxat, iar tehnologia este raspunsul pentru aceasta dorinta. 

Samsung a jucat un rol semnificativ in aceasta evolutie si un exemplu usor de observat in aceasta directie este platforma SmartThings. Un ecosistem care deschide usi catre o lume a posibilitatilor nelimitate. De la controlul dispozitivelor inteligente la distanta pana la crearea unui mediu de viata relaxat, tehnologia a ajuns sa ne ofere un confort pe care nu ni-l puteam imagina acum cativa ani.

Peste 2 milioane si jumatate de romani, utilizatori SmartThings

Iar aceasta conectivitate ne ofera posibilitatea de a personaliza mediul inconjurator in functie de preferintele noastre, creand un ambient relaxant si eficient energetic. De altfel, cifrele noastre interne arata ca astazi, aproape 2 milioane si jumatate de romani sunt utilizatori activi ai ecosistemului SmartThings, cu peste 3 milioane de produse electronice si electrocasnice conectate cu aplicatia in Romania. Stim ca timpul este pretios si tocmai de aceea SmartThings ne ajuta sa ne concentram asupra momentelor cu adevarat importante din viata noastra, punand tehnologia in slujba fiecaruia dintre noi.

Iar SmartThings e la dispozitia noastra, gata sa ne ajute sa ne concentram pe ce conteaza cu adevarat: familia si oamenii dragi. O aplicatie care da utilizatorilor sai control total asupra televizoarelor Samsung pe care le detin, chiar si de la distanta, astfel incat ele sa devina un hub central al intregii case. De la reglarea volumului si schimbarea canalelor la manipularea continutului de pe telefon sau chiar integrarea cu dispozitivele IoT din casa, cum ar fi luminile si termostatul, SmartThings face utilizarea televizoarelor Samsung mai comoda si personalizata. Aceasta integrare perfecta intre aplicatie si televizoarele inteligente reuseste sa transforme orice locuinta intr-un spatiu complet de divertisment si relaxare.

Astazi, 1 din 3 romani are acasa un televizor Samsung, iar acest lucru ne arata aprecierea si increderea pe care consumatorii o acorda produselor noastre.

De altfel, la numai un an de la lansarea pe segmentul de piata OLED, televizoarele noastre au inregistrat o crestere de 10 ori a vanzarilor. Iar in luna august au devenit preferatele romanilor in categoriile de televizoare cu ecran mare, din care faceau parte. Mai mult, Samsung este responsabil pentru aproape 80% din cresterea vanzarilor pentru televizoarele cu diagonale mari (peste 75 de inchi) de pe piata din Romania.

Sustenabilitate si Economisirea Energiei

Am continuat intotdeauna sa inovam si sa aducem noi tehnologii, pastrand mereu in minte nevoia noastra, a tuturor, pentru o lume mai buna. Mai sustenabila. Caci grija pentru planeta si mediul inconjurator nu incepe de maine, pentru generatiile ce vor urma, incepe de aici, din prezent, pentru fiecare dintre noi. 

De altfel, in Romania, consumatorii sunt tot mai interesati de produsele si serviciile care promoveaza sustenabilitatea si economisirea energiei, stiind ca ele vin cu beneficii pe termen lung atat pentru mediu, cat si pentru buzunarul propriu.

Statisticile noastre arata ca Samsung este prima alegere a romanilor in materie de produse premium, atat pe segmentul frigiderelor eficiente din punct de vedere energetic cat si al masinilor de spalat rufe. Mai mult, romanii aleg sa investeasca intr-un produs premium, punand accent in alegerea lor pe durabilitate si eficienta in timp a produselor. Cu functionalitati precum programarea eficienta a electrocasnicelor si monitorizarea consumului de energie, Samsung contribuie la reducerea resurselor energetice utilizate si, implicit, la economisirea banilor nostri.



AI Energy – reducerea consumului de energie

Iar noua gama de masini de spalat rufe Samsung vine sa demonstreze acest lucru. De anul viitor, aceasta va include modele cu un consum de energie cu pana la 40% mai eficient decat cerintele minime ale clasei A. Tehnologiile lor avansate optimizeaza in mod inteligent performanta de spalare si reduc consumul de energie, iar odata conectate in SmartThings vor putea reduce consumul de energie prin modul AI Energy din SmartThings Energy. Astfel, utilizatorul poate monitoriza cu usurinta consumul de energie zilnic, saptamanal si lunar si sa eficientizeze consumul de energie electrica. Pentru ciclurile de spalare care pot functiona in modul AI Energy, masina de spalat reuseste sa spele 3 cicluri in loc de 1 cu acelasi consum de energie electrica.

Si apoi, nu mai este un secret faptul ca romanii apreciaza tot mai mult rolul tehnologiei in crearea unui stil de viata confortabil, relaxat si sustenabil. Iar noi, la Samsung ramanem in fruntea acestei miscari si venim cu solutii inovatoare care ne ajuta sa ne bucuram de avantajele tehnologiei fara a compromite linistea sau mediul inconjurator. 

Si astfel, ne indreptam cu incredere spre un viitor mai conectat si mai responsabil. Impreuna. 

Cu drag, 
Victor Armaselu, vicepresedinte Samsung Electronics Romania si Bulgaria