Boxele de tavan sunt o alegere excelenta atunci cand vrei sa scapi de cabluri sau sa nu te mai lovesti tot timpul de sistemele audio clasice, din casa. Mai mult, cu ajutorul lor poti avea parte de un sunet placut si uniform in toata locuinta ta. Daca esti interesat sa afli tot ce trebuie sa stii despre acestea, in randurile de mai jos, iti vom dezvalui toate informatiile de care ai nevoie dar si modul in care ele iti pot transforma orice incapere.
Iată tot ce trebuie să știi atunci când vrei să-ți pui boxe încorporate în tavan:
1. Ai parte de un sunet de calitate
Unul dintre principalele beneficii ale boxelor de tavan este crearea unui sunet perfect. Datorită poziționării lor, notele muzicale se răspândesc uniform în întreaga cameră, oferindu-ți, astfel, o experiență audio de foarte bună calitate.
2. Le poți monta în orice încăpere
Cu sistemele audio tradiționale, ai nevoie de suporturi sau de spațiu pe podea pentru a le monta, însă cele de tavan elimină această problemă, oferindu-ți o încăpere mai aerisită. Mai mult, pot fi folosite în diferite spații, inclusiv în sufragerii, bucătării, băi, pe terasă sau în grădină. Dacă și tu vrei să îți achiziționezi boxe marca Bose, pe care să le poți masca în tavan, cei de la all-audio.ro îți pun la dispoziție astfel de modele.
3. Este recomandat să izolezi tavanul și pereții
Mai mult, pentru a crea o atmosferă cât mai liniștită în locuință, ar fi ideal să adaugi izolație pe tavanul camerei în care sunt montate boxele. Pentru a putea face acest lucru, poți folosi materiale speciale, cum ar fi plăci de izolație fonică sau role de vată minerală. Acestea te ajută să ai parte de un sunet mai calitativ, dar, în acest fel, nu vei avea parte nici de reclamații de la vecini. Astfel, în cazul în care ai etaj sau mansardă, te vei putea bucura de muzică sau filme la un volum mai înalt fără a-i deranja pe ceilalți.
4. Pentru montarea boxelor, apelează la un specialist
Montarea boxelor de tavan implică lucrul cu cabluri și legături la sistemul electric. Dacă nu ai experiență în acest domeniu, apelează la un specialist, pentru a nu exista riscul de a face greșeli care pot produce distrugeri semnificative.
5. Ajustează sunetul cu ajutorul unui amplificator
Nu în ultimul rând, după ce ai terminat de instalat boxele, asigură-te că faci o calibrare corectă a sistemului audio, acest lucru fiind foarte important, dacă vrei să obții sunetul dorit. Majoritatea amplificatoarelor vin cu aceste funcții de ajustare a sunetului, care te ajută să ai parte de o sonorizare cât mai bună. Asigură-te, astfel, că urmezi acest pas, pentru a profita la maximum de calitatea audio.
În concluzie, boxele de tavan sunt o alegere excelentă, dacă vrei să ai parte de un sunet de calitate și dacă îți dorești un sistem audio pe care să îl poți amplasa cât mai discret în locuință. Nu uita să apelezi la un specialist, pentru a le monta corect și fără riscuri iar, astfel, te vei putea bucura de performanța acestora în fiecare zi în confortul casei tale. Tu ai opta pentru astfel de accesorii?
sursă foto: all-audio.ro