Nikon Himalaya Trek

de Alex Hanea | 26 noiembrie 2008

Prima expeditie fotografica romaneasca de trekking in Himalaya ii aduce in aceesi echipa pe Mihai Moiceanu si Nikon Romania, intr-o traditie de peste 50 de ani pentru Nikon, de cunoastere si protejare a mediului.

Expeditia Nikon Himalaya Trek se va desfasura in Nepal pe o perioada de 20 de zile, intre 24 martie si 12 aprilie 2009, pe un intinerariu recunoscut ca fiind unul dintre cele mai frumoase din lume pentru trekking: Kathmandu - valea Thorang Khola - pasul Thorang (5461 m) - valea Khali Gandaki - Jomson si inapoi in Kathmandu.

 

himalaya.jpg

Expeditia fotografica va pune la incercare in conditii extrem de dificile aparatul DSLR Nikon D3, aparatul foto oficial al expeditiei. El va trebui sa indure diferente de altitudine de peste 4000m, diferente de temperatura de peste 30ºC, conditii climatice care variaza de la cele ale junglei tropicale la desertul alpin vesnic alb si in acelasi timp sa realizeze fotografii spectaculoase, care sa redea cat mai fidel frumusetea unica a muntelui.
nikon_d3_1.jpg

Pe parcursul expeditiei, Mihai Moiceanu va folosi ca aparat foto secundar aparatul Nikon full frame „creat pentru neprevazut”, Nikon D700. Cele doua aparate foto vor fi dotate cu obiective Nikon care sa acopere pe cat posibil toate situatiile de fotografiere obisnuite: Nikkor 17-35mm f/2.8D IF-ED AF-S, Nikkor 28-70mm f/2.8D IF-ED AF-S, Nikkor 70-200mm f/2.8G IF-ED AF-S VR si Nikkor 300mm f/2.8G IF-ED AF-S VR.
nikon-d700.jpg

Fotograful Mihai Moiceanu, liderul expeditiei Nikon Himalaya Trek, este cel mai titrat fotograf de natura din Romania. Peisajele uimitoare surprinse in Alpi, in Patagonia ori Himalaya, au fost expuse si premiate in tara si in strainatate. Talentul sau i-a adus si distinctia de excelenta din partea Federatiei Internationale de Arta Fotografica.

Nikon Himalaya Trek se va concretiza intr-o expozitie itineranta si o diaporama, care vor lua calea marilor orase din Romania pe parcursul anului 2009, aducand publicului sansa de a admira peisajele unice ale muntilor Himalaya, realizate cu ajutorul gamei actuale de aparate foto DSLR Nikon in format full frame, Nikon D3 si Nikon D700.

Sursa: Skin

 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google