Vedeti camera foto Leica Luxus II, care ar putea fi cea mai scumpa din lume

de Liviu Petrescu | 29 octombrie 2013

O camera foto Leica "descoperita" in emisiunea britanica Antiques Roadshow ar putea deveni in curand cea mai scumpa camera foto din istorie. Placata cu aur si cu piele de crocodil, camera Leica Luxus II face parte dintr-o editie limitata de numai 4 exemplare.

Camera foto va fi vanduta la licitatie in Hong Kong in data de 22 noiembrie, iar pretul la care se asteapta expertii depaseste suma de 1,16 milioane de euro. O alta camera foto Leica, dintr-o editie limitata de 95 unitati, a fost vanduta recent de casa de licitatii Bonhams la un pret de peste 730.000 euro.

Leica Luxus II

Peste o luna, Leica Luxus II se va alatura, cu siguranta, galeriei celor mai scumpe camere foto  din lume. Pretul estimat acum, 1,16 milioane euro, ar putea scadea daca sunt gasite si celelalte 3 camere din aceeasi serie, dar deocamdata editia limitata foarte redusa ii ofera camerei foto un statut unic.

Leica Luxus II a ajuns la Antiques Roadshow dupa ce posesorul ei, pasionat de fotografie, a decedat. Camera foto fusese primita cadou in urma cu peste 60 de ani, iar proprietarul nu i-a cunoscut adevarata valoare.

Sursa: Luxury Launches

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: Leica Luxus II camera foto scumpa camera foto leica
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google