Studiu: 86% dintre romani cred ca numarul de Megapixeli dicteaza calitatea aparatului foto

de Redactia Hit | 16 iulie 2013

F64 a dat publicitatii un studiu interesant referitor la obiceiurile de consum ale utilizatorilor romani de aparate foto.

Studiul, care reflecta comportamentul iubitorilor de fotografie in ultimul an, arata ca peste 86% dintre respondenti cred ca numarul de megapixeli reprezinta indicele de performanta al aparatului de fotografiat, urmat de zoom-ul optic (84%), rezolutie inregistrata (81%), profunzime in culoare (80%), meniu usor de folosit (78%).

Studiul releva ca 30% dintre utilizatorii de aparate foto din Romania detin DSLR-uri. Chiar si asa, cea mai populara printre romani ramane camera foto compacta.

Astfel, 65% dintre romani au un aparat foto pe langa gadget-urile personale. "65% dintre romani detin astazi macar un aparat de fotografiat. Mai mult de 29% dintre acestia folosesc alternativ 2 aparate foto, iar 12% dintre familiile din Romania au cate un aparat de fotografiat pentru fiecare membru al familiei.

In ceea ce priveste tendinta de evolutie a pietei, acelasi studiu releva faptul ca segmentul de piata foto-video este in continua crestere, consumatorii manifestandu-si interesul pentru diversificarea aparatelor foto personale dar si a cunostintelor despre tehnica de fotografiat.

Sursa: F64

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: studiu consumatori fotografie f64 studiu foto grad utilizare dslr romania
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google