Sony a prezentat prima camera TV care filmeaza direct 3D

de Andrei Rahmanov | 14 octombrie 2009

Conferinta CEATEC are a avut loc in apropiere de Tokyo a constituit, printre altele, si un prilej cu care nume mari precum Sony, Samsung, Panasonic si alti producatori cunoscuti sa isi arate ultimele produse pregatite pentru a captura si reda continut 3D.

Sony a prezentat prima camera video care poate realiza singura materiale video direct in format 3D. Aceastea pot fi ulterior vizionate de televizoare cu plasma sau LCD compatibile si cu ajutorul binecunoscutilor ochelari 3D. 

Modalitatea clasica, folosita pana acum, de a realiza un film 3D este aceea de a filma cu doua camere diferite aceeasi scena, fiecare camera corespunzand continutului care trebuie perceput de un ochi.

Camera prezentata de Sony are un singur obiectiv, in care imaginea este fractionata cu ajutorul oglinzilor si este apoi capturata de doi senzori separati. Astfel este produsa o imagine 3D a scenei filmate.

Sony spera ca, intr-un viitor nu prea indepartat, folosind astfel de camere in televiziune, oamenii sa poata urmari de acasa, folosind televizoare compatibile si ochelari 3D, emisiuni si chiar transmisii live, cum sunt evenimentele sportive, direct in 3D. Pentru transmisiile TV filmate cu astfel de camere, Sony spune ca cei care nu vor purta ochelarii speciali vor percepe un continut obisnuit 2D.

Sony mizeaza pentru inceput pe publicul din SUA si Japonia, pentru a trece la televizoare ce pot reda continut 3D si a sustine acest nou trend.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google