Primul canal TV 3D HD ar putea emite din primavara 2010

de Andrei Rahmanov | 29 decembrie 2009

Furnizorul american de televiziune prin satelit DirectTV ar putea fi primul care va oferi abonatilor sai un canal tv cu programe 3D, chiar de la inceputul lui 2010.

Canalul va avea in program filme, evenimente sportive si show-uri de televiziune, toate in format 3D de inalta definitie.

Direct TV are un nou satelit pe orbita, care va incepe sa emita din luna martie a anului viitor si, conform HDGuru, exista mari sanse ca acest semnalul transmis de acest satelit sa fie al noului canal cu programe 3D HD.

Se preconizeaza ca noul serviciu, va fi prezentat in premiera la CES 2010 si va fi disponibil abonatilor Direct TV printr-un update de firmware al setului receiver top-box, pe care il au deja acasa.

Prezentarea in cadrul targului Consumer Electronics va fi una cat se poate de inspirata, la acest eveniment fiind asteptate lansari de televizoare, monitoare sau alte gadgeturi capabile sa redea continut 3D, de la majoritatea producatorilor participanti.

Plus ca, cei care vor dori sa urmareasca noul canal cu programe 3D, vor fi si obligati sa achizitioneze, daca nu au deja, un monitor sau TV compatibil 3D si ochelarii aferenti.

Intre timp, de aceasta parte a oceanului, singurul furnizor de televiziune prin satelit care are ceva asemanator in proiect este Sky, din Mare Britanie, care a anuntat ca va putea oferi programe 3D, incepand cu 2010.

Nu va asasinati totusi de pe acum furnizorul de cablu cu telefoane, pentru ca este prematur, dar, daca se inatmpla sa aveti o pereche de ochelari 3D pe acasa, nu-i aruncati, caci tehnologia evolueaza din ce in ce mai repede, chair si la noi in tara.

 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google