Panasonic LUMIX TZ20: camera foto cu GPS si zoom 16x

de Cristina Enescu | 26 ianuarie 2011

Panasonic a lansat camera foto hibrid LUMIX DMC-TZ20, cea mai noua din seria TZ (ZS). Noul obiectiv LEICA DC VARIO-ELMAR ultra superangular dispune de zoom optic de 16x, iar senzorul MOS de 14,1mp si procesorul de imagine Venus Engine FHD sunt capabile sa inregistreze imagini full-HD de 1.920x 1.080

Zoom-ul optic 16x poate fi extins pana la un echivalent de 21x cu ajutorul functiei Intelligent Zoom, fara ca imaginea sa piarda din calitate la utilizarea zoom-ului digital, tocmai datorita tehnologiei Intelligent Resolution. 

Sonic Speed AF permite camerei sa fie cu 49% mai rapida comparativ cu modelul predecesor, avand un timp de pornire semnificativ redus.

Panasonic DMC-TZ20 vine si cu functie GPS incorporata, iar numarul punctelor de interes disponibile este de peste 1.000.000, in timp ce viteza de cautare a fost accelerata fata de modelul anterior.

Camera este echipata si cu un ecran Smart Touch Intelligent LCD cu diagonala de 3 inci si rezolutie 460.000-dot ce permite operarea prin control tactil a functiillor Touch AF, Touch Zoom sau Touch Shutter in timpul inregistrarii, dar si a altor functii de redare. 

Pentru o mai eficienta corectare a imaginii in timpul inregistrarii video, la stabilizatorul de imagine POWER O.I.S. a fost adaugat Active Mode. Acesta elimina efectul de blurare a imaginii video in special atunci cand filmarea este efectuata in miscare, la deschidere mare. 

Ca noutate, pentru prima data la o camera din aceasta serie, modul Intelligent Handheld Nightshot face posibila obtinerea unor imagini cu peisaje nocturne prin iluminarea pe mai multe niveluri a imaginilor inregistrate consecutiv. 

O alta noutate este modul Motion Deblur, un update la functia de detectare a miscarilor (Intelligent ISO Control) si la cea de control a luminozitatii (Intelligent Exposure) care permite obtinerea de imagini clare la o expunere cat mai mica.

Functia Face Recognition recunoaste chipurile umane preinregistrate in memoria camerei si configureaza focalizarea si expunerea pe acea persoana, afisand chiar pe ecranul camerei numele acesteia. 

Noua camera foto Panasonic poate obtine imagini 3D cu ajutorul modului 3D Photo. Fotografiile realizate in 3D vor putea fi cu orice echipament compatibil 3D.

De asemenea, cu ajutorul noului Lumix Image Uploader utilizatorul poate incarca direct fotografii pe Facebook sau clipuri video pe YouTube, de la orice calculator. 

Sursa: Panasonic

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google