Noul Ricoh PX, destinat amatorilor de crash-teste

de Dinu Boboc | 9 iunie 2011

Daca visati cu ochii deschisi la un aparat foto compact japonez pe care sa puteti sa-l spalati de praf si noroi la robinet, este momentul sa reveniti la realitate. Pentru ca o sa-l gasiti in realitate, gratie producatorului japonez Ricoh.

Compania asiatica a lansat noua gama de aparate compacte PX capabile sa reziste unui tratament mai dur. Astfel, acestea pot fi folosite sub apa, la o adancime de trei metri, timp de 60 de minute.

In plus, orice strat de noroi si praf se spala usor la robinet (sau furtun, depinde ce aveti). Totodata, daca va plac crash-testele, aflati ca puteti sa-i dati drumul de la 1,5 metri pe asfalt fara sa se intample nimic notabil, cel putin asa sustin oficialii companiei.

Toate aceste calitati nu inlocuiesc insa feature-urile fotografice. Ricoh PX are 16 megapixeli si motorul de procesare a imaginii Smooth Imaging Engine IV, la care se adauga un obiectiv de 28-140mm cu zoom optic de 5x si un timp de start de 1,4 secunde.

Aparatul va fi disponibil pe piata incepand cu iulie, la un pret de circa 200 de euro. Da, stiu ca puteti gasi o camera foto compacta rezonabila la circa 250 de lei, dar veti cheltui pe ele mult mai mult de 900 de lei daca va place sa le brutalizati.

Ricoh a fost fondata in 1936 in Tokyo, unde are si acum sediul central. Compania a avut, in prima jumatate a anului fiscal curent, venituri de peste 8,2 miliarde de euro, cu 1,8% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Firma a anuntat recent ca va opera o reducere de personal la toate sucursalele sale de circa 9% din totalul de 109.000 de lucratori.

Sursa

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google