Nou senzor CMOS full-frame de la Canon - filmeaza la lumina unui betigas parfumat

de Redactia Hit | 7 martie 2013

Canon a dezvoltat un senzor CMOS full-frame (35 mm) de inalta sensibilitate, creat exclusiv pentru camerele video. Noul senzor, dedicat capturilor Full HD, ofera performante deosebite in conditii de luminozitate foarte scazuta.

Dimensiunea unui pixel este de 19 microni patrati, adica de 7,5 ori mai mare decat suprafata unui pixel al senzorului folosit pe DSLR-ul varf de gama Canon 1D-X. In plus, noul senzor beneficiaza de circuite suplimentare si tehnologii noi, menite sa reduca si mai mult zgomotul de imagine care, in mod obisnuit, creste invers proportional cu marimea pixelului.

Acest lucru inseamna, explica cei de la Canon, ca senzorul poate surprinde imagini foarte clare chiar si in conditiile unei lumini de doar 0,03 lux (de exemplu, cand cerul este luminat, noaptea, de luna aflata in faza de luna noua), cand ochiul uman abia distinge obiectele.

Canon a testat noul senzor CMOS cu ajutorul unui prototip de camera video, cu care a inregistrat inclusiv o ploaie de meteoriti si o scena luminata doar de un betisor aromatic aprins. Compania intentioneaza ca, pe viitor, sa dezvolte senzorul pentru aplicatii precum observarea astronomica, cercetare medicala sau echipamente de supraveghere.

Sursa: Canon

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: senzor CMOS canon 35 mm filmare ful hd iluminare slaba camera experimentala canon
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google