Nikon vine mai aproape de amatorii de fotografie cu noul D3000

de Andrei Rahmanov | 31 iulie 2009

Nikon D3000 este ultimul aparat foto DSLR entry-level lansat de Nikon si se adreseaza in primul rand amatorilor de fotografie care s-au decis sa isi achizitioneze pentru prima dat un kit foto DSLR.

D3000 doreste sa devina noul model reprezentativ al gamei entry-level de la Nikon, in locul deja cunoscutelor D40 si D60.

Pentru a simplifica putin lucrurile pentru cei aflati chiar la inceput intr-ale fotografiei, D3000 dispune de un mod de fotografiere numit "Guide"(Indrumator) in care setarile pot fi alese din meniu pe baza unor iconograme reprezentative pentru diferite situatii tipice, fara a mai fi nevoie de alte ajustari ale ISO, ale aperturii sau timpului de expunere.

Mai exista de asemenea si un mod Miniature care poate reduce mult din adancimea unghiului de perspectiva creand impresia unor false miniaturi si un mod prin care mai multe imagini succesive pot fi unite intr-un scurt clip, direct din aparat.

Senzorul lui D3000 este tot unul de 10.2 megapixeli, dar sistemul de formare a imaginii este luat de la D5000. Cadrul de imagine are 11 puncte de focalizare, fata de 3, cum sunt la D40 de exemplu. Este prezent si sistemul Active D-Lighting pentru o mai buna prelucrarea a culorilor in conditii de lumina mai slaba.

Sensibilitatea luminoasa ISO poate fi setata la valori cuprinse intre 100 si 3200. La fel ca si D5000, acest model beneficiaza de sistem de curatare automata a prafului de pe senzor, dar nu are un motor intern pentru autofocus ceea ce obliga la folosirea unor obiective cu autofocus, pentru cei care doresc sa beneficieze de aceasta functie in permanenta.

D3000 va fi disponibil pe piata spre sfarsitul lunii august, iar la noi in tara undeva in cursul lunii septembrie. Pretul pentru kitul care va include si obiectivul standard Nikon 18-55mm, f3.5-5.6 VR, va fi in jurul a 600$.

 

 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google