Nikon recheama 200.000 de baterii care pot lua foc

de Liviu Petrescu | 13 iulie 2012

Producatorul japonez Nikon a anuntat cumparatorii camerelor foto ca peste 200.000 de baterii au o defectiune ce poate duce la topirea bateriilor. In unele cazuri, bateriile defectuoase pot lua foc, distrugand aparatul foto si putand sa provoace un incendiu.

Nikon a lasat anuntul impreuna cu autoritatile insarcinate cu Protectia Consumatorului din SUA si Canada. In aceste doua tari au fost vandute doar 6200 de baterii cu probleme, restul de 195.000 fiind raspandite la nivel global, scrie Geek.

Nikon recheama 200.000 de baterii care pot lua foc

Bateriile cu probleme sunt modelul EN-EL 15, de 7.0V 1900mAh. Pentru a verifica daca bateria din aparatul foto Nikon este inclusa in cele identificate cu defectiuni este necesara si consultarea seriei imprimate pe baterie.

Nikon a anuntat ca doar cumparatorii care au baterii EN-EL 15 cu seria in care al 9-lea caracter din seria de 14 cifre si litere este "E" sau "F" sunt vizati. Acestia sunt rugati sa inceteze pe loc folosirea lor si sa se adreseze unui distribuitor de produse Nikon pentru inlocuire.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: baterii nikon camere foto nikon baterie nikon problema
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google