Nikon D3 - premiat cu iF Product Design Award

de Ionut Mares | 18 februarie 2009

Dupa ce a fost distins pe parcursul anului trecut de mai multe prestigioase organizatii din industria foto pentru dotarile tehnice si pentru calitatea exceptionala a imaginii, aparatul foto DSLR Nikon D3 a primit din partea organizatiei germane International Forum (iF) o noua distinctie, de aceasta data pentru design. Juriul a luat in consideratie atunci cand a acordat premiul: calitatea constructiei, functionalitatea, gradul de inovatie, usurinta de utilizare, dar si efectele pe care produsul la poate avea asupra mediului inconjurator.

Nikon D3 este un aparat foto DSLR profesional si primul model cu senzor in format FX lansat de catre Nikon. Pentru designul aparatului Nikon D3 au fost folosite proiectele originale ale celebrului designer italian Giorgetto Giugiaro. Echipa de tehnicieni ai Nikon au stilizat proiectele domnului Giugiaro, studiind fiecare componenta desenata de acesta, pentru a dobandi un aparat foto care sa fie exceptional si din punctul de vedere al ergonomiei. Scopul tehnicienilor a fost de a oferi un design care sa permita o utilizare intuitiva si usoara in orice circumstanta, pe langa pastrarea unei linii atractive din punct de vedere estetic.

International Forum Design cu sediul in Hanovra, Germania, sponsorizeaza premiile iF Product Design Awards inca din 1953, selectand produsele industriale care dovedesc un design superior tuturor celorlalte produse similare. Traditia iF Product Design Awards le recomanda ca fiind cele mai importante premii de design din industria mondiala.

Sursa: Nikon

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google