Tips: Magia fotografiilor alb-negru - cateva solutii uzuale

de Redactie Hit.ro | 12 noiembrie 2009

Desi se compune doar din doua non-culori, alb si negru, si nunate de gri, o imagine alb-negru de calitate este cel putin la fel de greu de obtinut, daca nu chiar mai mult, decat una color.

In materialul urmator vom trece in revista cateva dintre modalitatile cele mai uzuale pentru obtinerea imaginilor alb-negru.

O prima cale ar fi fotografierea direct in alb si negru, fie ca e vorba de un aparat foto cu film alb-negru, sau de unul digital la care am facut caetva setari simple pentru a fotografia direct in acest mod.

A doua cale, si cea mai populara in momentul de fata, este realizarea unor fotografii color cat mai bune, atat din punct de vederea al iluminarii, dar si al incadrarii si focalizarii, si apoi prelucrarea acesteora cu softuri relativ accesibile, astfel incat sa obtinem o imagine alb-negru deosebita.

Daca vorbim de softuri, exista doua solutii destul de des folosite: desaturarea culorii, solutie ce poate fi aplicata in aproape toate programele de editare foto, sau channel mixer, o solutie specifica Photoshop, care ar fi si cea mai indicata dintre cele disponibile la scara larga in momentul de fata.

Cu o camera foto obisnuita zilelor noastre, un PC, ceva rabdare si avand la dispozitie si indicatiile din materialul de mai sus, fiecare dintre voi poate obtine imagini alb-negru de calitate in doar cateva minute.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google