Instagram: 5 milioane de useri si 100 de milioane de poze

de Dinu Boboc | 14 iunie 2011

Desi unii internauti nu dadeau viata lunga Instagram-ului, aplicatia de foto sharing are acum peste cinci milioane de utilizatori. Ritmul de crestere a fost, in ultimele noua luni, de circa 625.000 de useri pe luna.
Numai in ultimul week-end site-ul a adunat 100.000 de noi utilizatori, relateaza TechCrunch.

Pe langa pragul de cinci milioane de useri, Instagram va ajunge in curand la alta cifra rotunda: 100 de milioane de poze. Nivelul de acum este 95 de miloane, iar numarul care este adaugat in fiecare zi este de  860.000. Astfel, numarul total va depasi 100 de milioane in aceasta saptamana daca se va mentine actualul ritm de crestere.

Spre deosebire de Instagram, Flickr a avut nevoie de doi ani ca sa ajunga la 100 milioane de poze. In ceea ce priveste numarul de aplicatii destinate acestui serviciu, numarul lor a depasit 2.500. Printre cele mai populare sunt Webstagram si Flipboard, potrivit studiului Systrom. In plus, exista noi aplicatii care pun poze in retea nu doar prin interfata standard, ci si prin alte metode creative, cum ar fi aplicatia de iPhone "100 cameras in 1".

Avand in vedere popularitatea Webstagram, care este un program de tip web care permite vizualizarea pozele de pe Instagram, multi se intreaba deja cand o sa apara propria aplicatie web a Instagram-ului. Systrom nu a dat detalii in acest sens, dar confirmat ca se depun eforturi in acest sens, la fel si pentru procesul de optimizare pentru Android. Potrivit Systrom, prioritatea acum o reprezinta extinderea activitatilor existente si a echipei.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google