Creative a lansat Zii EGG, playerul cu touchscreen si Android

de Andrei Rahmanov | 29 iulie 2009

Creative a lansat un nou model de player, pe care l-au numit Zii EGG. Nu lasati denumirea sa va pacaleasca: nu avem de-a face cu vreun soi de ou electronic, ci cu un player care daca ar fi sa il asemanam cu ceva am putea spune ca seamana izbitor cu un iPod Touch imbracat intr-o husa de protectie neagra, din silicon.

Zii EGG poate reda fisiere foto, video si audio, iar interfata este asigurata de un sistem de operare proprietar numit Plaszma, construit pe paltforma Linux. Pentru cei care doresc, sistemul de operare poate fi inlocuit, Zii EGG ruland fara probleme si pe platforma Android.

Asemanarea cu iPod Touch nu e deloc intamplatoare, Zii EGG fiind lansat ca si concurent direct pentru acesta. Playerul afiseaza caracteristici tehnice ca: ecran multi-touch de 3.5 inci, cu rezolutie de 480x320, 256 MB de RAM, o memorie interna de pana la 32 GB plus slot pentru card microSD, conexiune Bluetooth 2.1, WiFi si un receptor GPS integrat.

Partea buna de-abia acum vine: procesorul grafic poate randa pana la 42 e milioane de pixeli pe secunda, poate reda fisiere video in format HD 720p sau 1080p prin conectarea la un TV HDMI ready(vezi video), iar tehnologia de procesare a sunetului Creative X-Fi vine standard.

Playerul este dotat si cu doua camere foto, una VGA, pe fata anterioara, pentru videoconferinte, si una mai performanta, care poate filma direct in format HD, aflata pe partea din spate.

Vestea proasta este ca deocamdata Creative a lansat Zii EGG doar ca si platforma disponibila pentru dezvoltatori, care sa ii costumizeze atat interfata cat si aspectul si pe care sa le transforme apoi intr-un produs de sine statator.

Pretul pentru Zii EGG cu interfata Plaszma si cu memorie de 32GB ar fi in jurul a 399$, iar varianta cu mai putina memorie si fara un sistem de operare preinstalat ar costa 199$, mai ales daca sunt cumparate cantitati mai mari.

Asteptam cu interes momentul in care unul dintre dezvoltatori se va gandi la un upgrade firesc si care ne-a venit si noua in minte: sa "lipeasca" pe undeva si partile unui telefon mobil si atunci o sa intrebam parafrazand vechea zicala: "Cine va fi primul "zii" iPhone sau Zii EGG?"

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google