Canon, afectata de evolutia puternica a popularitatii smartphone-urilor

de Redactia Hit | 26 iulie 2013

Compania Canon, cel mai mare producator de camere foto din lume, recunoaste ca evolutia agresiva a smartphone-urilor a transformat radical industria de profil.

Cererea pentru camerele Canon a scazut in conditiile unor "schimbari severe in mediul business", afirma chiar reprezentantii companiei nipone. De altfel, Canon a fost nevoita sa taie si cifrele estimarilor privind cererea pentru produsele sale si sa modifice in jos si estimarile referitoare la profitul anual.

Potrivit "Camera & Imaging Products Association", vanzarile globale de camere in primele cinci luni ale acestui an au scazut cu 29 la suta, un procent foarte mare si care indica necesitatea schimbarii modelului de business pentru companiile traditionale de profil.

Cumpara de la Emag.ro camere si accesorii Canon la preturi speciale

Nu in ultimul rand, majoritatea analistilor afirma ca smartphone-urile vor eroda si mai mult veniturile producatorilor de echipamente foto traditionali. Samsung, Apple si Nokia par a fi acum cei mai mari dusmani ai unor companii precum Canon si Nikon.

Recent, si Nikon a recunoscut ca industria se schimba rapid, iar compania este nevoita sa ia masuri urgente pentru adaptarea la noul mediu concurential extrem de agresiv.

Presedintele Nikon, Makoto Kimura, afirma, la inceputul acestei luni, ca din ce in ce mai multi utilizatori sunt tentati sa renunte la camerele compacte in favoarea smartphone-urilor cu capabilitati foto bune, iar acest lucru reprezinta o presiune asupra Nikon.

Makoto Kimura a mai spus ca tinta Nikon in aceasta perioada este sa creeze un produs care sa schimbe conceptul de camera.

Surse: Cnet, Engadget

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: canon camere compacte smartphone vs camera foto concurenta piata foto compacte nikon vs smartphone
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google