Camera video cu USB 3.0

de Alex Hanea | 20 septembrie 2009

Point Grey, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de tehnologie pentru camere digitale, a anuntat un prototip al primei camere video conectata la USB de mare viteza. Camera va fi prezentata la Intel Developer Forum 2009, in San Francisco, la inceputul saptamanii viitoare.

Prototipul utilizeaza un senzor de imagine Sony IMX036 CMOS de 3 MP, care asigura o sensilibitate mare, fidelitate in redarea culorilor si un consum mic. De asemenea, suporta modul HD 1080p60 care permite redarea imaginilor de 1920x1080 pixeli necomprimate la 60 fps.

"Unul dintre principalele beneficii ale largimii de banda USB 3.0 este ca permite procesorului principal sa rezolve problema comprimarii", a declarat Vlad Tucakov, purtator de cuvant al Point Grey. "Noi consideram ca USB 3.0 este una dintre tehnologiile de interfata cheie pentru imaginea calculatoarelor si intentionam sa il integram in viitoarele produse Point Grey."

"Suntem incantati sa vedem cum Point Grey si Fresco Logic fac echipa pentru a arata video streaming HD. Aceasta demonstratie le permite utilizatorilor sa intrevada cateva dintre aplicatiile care sunt posibile cu USB de mare viteza impreuna cu echipamentele de transfer si cele de stocare externa existente", a declarat Jeff ravencraft, presedinte USB Implementers Forum.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google