BenQ lanseaza primul proiector 3D si noi monitoare Full HD

de Vasile Damian | 29 octombrie 2009

Daca acum un an de zile inca mai discutam despre sufocantul razboi LCD vs Plasma, credem ca este timpul sa ne mutam privirea catre un nou camp de lupta, acela dintre proiectoarele de ultima generatie si amalgamul LCD impreuna cu Plasma. Mai ales in cazul noului val de pasionati de “home entertainment” generat de curentul 3D.Deocamdata balanta este vizibil inclinata in partea proiectoarelor prin aparitia pe piata autohtona a noilor proiectoare 3D de la BenQ care ofera pe langa calitatea unui mic cinema in living si preturi foarte competitive. “Entuziastii” pot achizitiona un astfel de proiector pentru aproximativ 3.000 RON plus TVA, in conditiile in care pana de curand singura optiune pentru a reda 3D-ul in sufragerie era cumpararea a doua proiectoare suficient de scumpe cat sa depaseasca bariera de 6.000 RON. Unde mai pui ca pana si lampile pentru proiectoare, probabil ajutate de criza, s-au ieftinit intr-atat de mult incat poti schimba una pentru suma de aproximativ 100 de euro, de patru ori mai putin fata de preturile practicate in urma cu un an.

In plus, proiectoarele 3D au aplicabilitate in mai multe domenii. Unul care ne intereseaza in mod special pe noi este educatia. Am incercat sa ne inchipuim cum ar fi daca o disectie a unei broscute nu se mai face pe masa laboratorului de biologie ci intr-o proiectie 3D pe o tabla interactiva. Putem spune ca aceasta tehnologie exista pe piata din Romania si costa extrem de putin. Noile proiectoare 3D, MP776, MP776 ST si MP670, care pot fi utilizate si in segmentul educational, se remarca prin costuri de intretinere reduse, o durata de viata prelungita si prin utilizarea intuitiva. Predarea materiilor scolare este mai eficienta cu tehnologiile de procesare a imaginilor, precum BrilliantColorTM, VIDI TM si disc in 6 culori. Rezolutia XGA a tuturor modelelor, respectiv 1024x768, reprezinta un raspuns pentru preferintele de vizualizare ale utilizatorilor, iar nivelurile foarte scazute de zgomot de imagine sunt destinate unei lecturari facile si sporirii atentiei din partea auditoriului. Totusi, mai multe detalii despre noul razboi declansat pe piata autohtona dintre proiectoarele (in special cele cu functii 3D) si Plasme & LCD-uri veti afla dintr-o viitoare emisiune Free Zone IT.

Haideti sa revenim la lansarile celor de BenQ.

“Comportamentul utilizatorilor de produse digitale este in continua schimbare. BenQ aduce mai aproape de utilizatorii din Romania echipamente privite pana de curand ca simple concepte tehnologice. Monitoarele ofera mult mai multe optiuni de utilizare, fie ca este vorba de conectivitate sporita sau de economisire a energiei, iar proiectoarele devin din ce in ce mai utile si accesibile, atat pentru mediul business cat si pentru utilizatorii finali”, adauga Dragos Salamac, team leader BenQ pentru Romania.  Obisnuiti sa spuna public ca sunt intotdeauna primii in lansarea unei tehnologii, oficialii BenQ mizeaza pentru acest an si pe monitoare din “gama” Eco, noua moda a momentului. In aceasta gama isi fac loc produse care consuma extrem de putin, sunt produse din materiale reciclabile si se incearca ca materia prima folosita in producerea lor sa nu polueze deloc atat in timpul procesului de productie cat si in timpul utilizarii produsului. De exemplu, produsele Eco sunt atat de “curat” fabricate incat si vopseaua de pe ele este realizata dintr-un extract de soia.

In fine, noile monitoare LCD din Seria E completeaza portofoliul de produse performante si accesibile de la BenQ. Modelul inovator E2420HD este reprezentativ pentru segmentul Full HD, atat prin specificatiile tehnice si conectivitate, cat si prin design-ul elegant si avantajele care il diferentiaza de produsele din aceeasi categorie. Datorita celor (atentie) 11 conectori video, audio si USB, noul monitor BenQ le permite utilizatorilor sa se bucure de o vizionare impecabila si confortabila, lipsita de intreruperile necesare conectarii si deconectarii diferitelor cabluri. Avand disponibile doua porturi HDMI, patru porturi USB, D-Sub, DVI si trei conectori audio, utilizatorii pot pastra conectata in permanenta o intreaga suita de dispozitive digitale. Comutarea rapida intre TV, consola de jocuri, Blu-ray, camera web, PC sau iPod se face fara a necesita schimbul cablurilor conectate direct la monitor.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google