Top 10 scene de tortura din filme

de Alex Hanea | 18 martie 2009

Americanii nu sunt de acord cu tortura in viata de zi cu zi, insa filmele care prezinta scene mai dure de tortura, reusesc sa intre cu succes in Box Office.

10. Ultimul rege al Scotiei (The Last King of Scotland)Filmul, care recreeaza lumea Ugandei anilor `70, ne prezinta, in final, o mostra a spiritului razbunator al dictatorului Idi Amin, interpretat de Forest Whitaker. Descoperind ca a fost tradat de Dr. Nicolas Garrigan, medicul personal care ii era si prieten apropiat, Amin ordona ca acesta sa fie spanzurat de piele.

9. Dupa fapta si rasplata (Payback)Filmul abunda in scene dure. Personajul principal, Poter (interpretat de Mel Gibson), se trezeste legat de un scaun de catre Bronson (interpretat de Kris Kristofferson) care se joaca cu un ciocan pe langa degetele lui...

8. File de poveste (The Princess Bride)Este vorba despre o poveste de iubire clasica, romantica, in care apar spadasini, uriasi cu inima mare, dar si rapitori, tortionari sadici, fiinte fantastice si masinaria contelui Tyrone Rugan care scoate viata din tine.

7. Arma mortala (Lethal Weapon)

Mel Gibson revine. Interpretandu-l pe sergentul Riggs este victima a torturii prin electrocutare, in timp ce partenerul sau, sergentul Murtaugh (Danny Glover) are parte de niste "sare pe rana".

6. Casino RoyaleScena interogatoriului este considerata de multi ca fiind una dintre cele mai dure scene de tortura din istoria peliculelor cu agentul 007. James Bond este foarte aproape de a ramane fara unul din cele mai puternice "atu-uri" ale sale.

5. Inima neinfricata (Braveheart)Mel Gibson, din nou! Oricat de inspirant ar putea fi „Braveheart”, nu acelasi lucru se poate spune despre sfarsitul eroului. Scena sfartecarii este numai o mica parte din ceea ce le faceau britonii tradatorilor.

4. Caminul ororilor (Hostel)Nici o lista nu ar fi completa fara scenele din "Caminul ororilor": gaurirea incheieturilor, sectionarea calcaiului lui Ahile sau a gatului sunt doar cateva din cruzimile pe care trebuie sa le suporte Josh (Derek Richarson)

3. Mascacrul din Texas (The Texas Chain Saw Massacre)Un horror in care grotescul si tortura ating proportii cutremuratoare. Leatherface, personajul negativ, poarta pe fata masti facute din pielea victimelor sale. Nu vreti sa stiti cu au ajuns acestea pe fata criminalului!

2. Reservoir DogsMichael Madsen este „baiatul rau” din filmele lui Quentin Tarantino. Dar nici o interpretare nu a implicat mai multa duritate decat acea a lui Vic Vega (Mr. Blonde) care a smuls urechea unui politist pe care l-a stropit apoi cu benzina.

1. Patimile lui Hristos (The Passion of the Christ)

Dupa ce a aparut de trei ori in acest top, Mel Gibson merita primul loc, concluzioneaza Film School Rejects. Insa nu ca victima: tot ce a acumulat pana acum in materie de tortura se revarsa asupra lui Iisus. Din "Patimile lui Hristor" este greu sa extragi o scena anume de tortura intrucat mai mult de jumatate din pelicula este o ilustrare a acesteia.

Sursa: Mediafax

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google