hit.ro  »  Diverse  »  Teste  »  Platronics Pulsar 590

Platronics Pulsar 590

calendar_month 27 Mar 2007, 10:10
Incercand sa trecem peste barierele de design cu care ne-am obsnuit, am incercat sa gasim un produs care sa iasa din tiparele clasice ale castilor cu Bluetooth prezentate pana acum. Rezultatul? O casca stereo, pentru ca muzica din telefonul tau mobil (si nu numai) sa “sune” bine oriunde. Si toate acestea fara fire.

Tehnologia audio oferita de Plantronics si designul modern se impletesc perfect, avand drept rezultat final un produs ce ofera o calitate a sunetului excelenta si pe care, in special tinerii il vor aprecia. Pentru ca, de ce sa nu recunoastem, pare oarecum ciudat ca o persoana ce se imbraca “office” sa folosesca drept accesoriu pentru telefonul mobil aceste casti.

Printre functiile pe care le are aceasta casca stereo amintim:

- Preluare/terminare apel

- Reapelarea ultimului numar accesat

- Respingere apel

- Apelare vocala (daca telefonul accepta acest mod)

- Comutare rapida intre apelurile telefonice si muzica

- Pentru muzica :track forward/track back/play/mute/pause

- Raza de actiune de pana la 10 m

Designul inovator la lui Pulsar 590 il fac pe acesta deosebit de compact, nefiind problememe cu asezatul castii pe cap. Nici greutatea, sa care nu depaseste 100 de grame, nu il fac o prea mare povara.

Controlul functiilor telefonului il aveti integral pe casca din dreapta, la fel si reglajul pentru volum sau pentru muzica. Majoritatea butoanelor sunt mari si nu veti avea probleme sa le depistati si folositi. Ceva mai dificil este cu butoanele pentru volum si cele pentru muzica (track back/ track forward), ce sunt mai dificil de depistat, fara a avea contact vizual.

Ceea ce ne-a placut cel mai mult la aceasta casca stereo este faptul ca, in pachet, vine insotita si de un adaptor universal Bluetooth (un mic disc prevazut cu un cablu audio de 3.5 mm), care se ataseaza la dispozitive non-Bluetooth precum calculatoare, laptop-uri, DVD-uri, mp3-playere sau televizoare.

Imaginati-va cum ar fi sa purtati discutii nesfarsite cu prietenii pe Skype sau orice alt program de instant messaging ce suporta si audio, fara a fi constansi sa stati in fata ecranului (evident nu trebuie sa iesi din raza de actiune).

De mare efect este si conectarea cu mp3-playerele ce au fost vaduvite de tehnologia Bluetooth. Cu siguranta ca acest disc atasat de Zen Vision, iPod sau Zune va crea dependenta.

Pulsar 590 se sincronizeaza perfect cu orice telefon ce beneficieaza de tehnologie Bluetooth 2.0 si in plus, beneficieaza de tehnologii precum Advanced Audio Distribution Profile (A2DP), Audio/Video, Remote Control Profile (AVRC) si Generic Audio/Video Distribution Profile (GAVD). Pentru sunet stereo, dispozitivul cu care “se imperecheaza” trebuie sa suporte neaparat A2DP, in caz contrar folositi adaptorul.

In cazul in care ascultati muzica si, in acelasi timp primiti un telefon, nu este nici o problema. Muzica va dispare usor in fundal, facand loc noii “prioritati”, iar dupa finalizarea convorbirii, melodia se va relua de unde s-a intrerupt.

Si ca tot venii vorba de convorbiri, acestea sunt inlesnite de microfonul telescopic ce asigura o foarte buna calitate a vocii.

Bateria va asigura pana la 8 ore de convorbiri efective, 12 ore de ascultat muzica si pana la 130 de ore in stand-by, fiind unul din modelele cele mai fiabile din acest punct de vedere. Posibilitatile de incarcare sunt fie cu incarcatorul “de perete”, fie cu ajutorul cablului USB direct din calculator, in ambele cazuri foarte util este si standul de birou ce vine in pachet.Concluzionand, putem spune ca acest produs deosebit se adreseaza celor care vor sa iasa din tipare si care isi doresc mult mai mult de la o casca cu Bluetooth. Oricum ar trebui sa cunoasca faptul ca pentru aceasta pereche de casti ar trebui sa scoata din buzunar aproximativ 530 RON.

Nota acordata: 9.5 

Sondaj

Folositi internetul pentru: