hit.ro  »  Diverse  »  Teste  »  Motorola H700 Dolce & Gabbana

Motorola H700 Dolce & Gabbana

calendar_month 27 Mar 2007, 09:45
Acest model de casca face parte din gama de produse Motorola ce au primit “atingerea magica” a celor de la D&G, gama din care mai face parte si telefonul Motorola V3i D&G (despre care puteti gasiti mai multe informatii aici. Oarecum ramane valabila celebra zicatoare “afara vopsit gardul, inauntru leopardul” intrucat trebuie sa scoatem din buzunar o diferenta suplimentara de bani, numai pentru a beneficia de inscrisurile “D&G” si culoarea aferenta, tehnologia ramanand practic neschimbata. Dar, cu siguranta “victimele modei” nu sunt interesante intr-atat de mult in ce poate sa faca un telefon ci mai mult de cum sa il lase cat mai la vedere. N-ar fi de mirare ca intr-o zi sa vedem atasata aceasta casca la urechile unui posesor de LG Prada. Dar sa nu continuam aceasta discutie, ci sa ne concentram asupra a ce stie sa faca aceasta casca, dincolo de aspectul exterior.

Acest model face parte din a 5-a generatie de casti Bluetooth de la Motorola si ascunde sub carcasa lui minuscula si cu un design aparte, mai multa tehnologie decat ne-am imagina la prima vedere. Foarte confortabil, chiar si in cazul purtarii indelungate, puncteaza cu succes la capitolele claritate a vocii si usurinta de folosire.

Sa enumeram cateva dintre functiile pe care le are aceasta casca:

- Preluare/terminare apel

- Reapelarea ultimului numar accesat

- Respingere apel

- Apelare vocala (daca telefonul accepta acest mod)

- Apel in asteptare (daca telefonul accepta acest mod)

- Control al volumului

- Raza de actiune de pana la 10 m

In mijloc sta la loc de cinste butonul pentru initiere/respingere/acceptare apeluri, acelasi buton fiind folosit si la sincronizarea cu telefonul mobil, iar LED-urile ce il inconjoara ofera masura actiunilor ce se intreprind la acel moment. De asemenea, pe margine regasim butonul pentru reglarea volumului. Sistemul de prindere este foarte comod si se poate ajusta astfel incat casca sa fie purtata pe ambele urechi.

Gratie functiei RapidConnect, ce permite pornirea casti in momentul cand microfonul culisant iese de sub “carapace” (la primirea apelurilor) si oprirea ei la “trecerea in rezerva” a acestuia (cand dorim sa finalizam convorbirea), se fac insemnate economii de energie. Si, pentru ca tot am amintit de acest lucru, bateria n-ar trebui sa va faca probleme aproximativ 6 ore (timp de convorbiri efective) sau pana la 130 ore in stand-by.

Sunetul este bun, asta si gratie tehnologiei DSP (acesta este primul model Motorola ce inglobeaza aceasta tehnologie) ce reduce semnificativ zgomotul de fond. Totusi, din nou trebuie sa ne limitam in a vorbi doar in locuri in care nivelul de zgomot este unul redus.

Incarcarea n-ar trebui sa dureze mai mult de 2 ore si se realizeaza fie cu ajutorul incarcatorului fie prin intermediul calculatorului via USB (evident cablul USB-mini USB nu este inclus in pachet).

Aceasta casca compatibila cu majoritatea telefoanelor ce dispun de tehnologie Bluetooth 1.2 poate reprezenta cu siguranta una dintre optiuni, dat totusi mai are de lucrat la capitolul calitate a sunetului (intotdeauna pionieratul este mai dificil). Iar pretul, pentru ca tot am ajuns si aici, este unul destul de ridicat (340 RON), in comparatie cu modelul “neimprimat” H700 care costa doar 250 RON.

Nota acordata: 8.5 

Sondaj

Care credeti ca e cel mai bun sistem de operare pentru telefoane?