hit.ro  »  Diverse  »  Review  »  Tortuga: Two Treasures - Review

Tortuga: Two Treasures - Review

calendar_month 10 Mar 2007, 16:50
Continuare a primei parti din 2004, Tortuga - Pirates of the New World, Two Treasures este un nou joc de aventura al celor de la Ascaron in colaborare cu CDV. Un joc in care luptati pe mare si pe uscat dupa regulile vestitilor pirati din secolul al XVIII-lea.Inainte de a prezenta jocul, o versiune demo gasiti aici.

Jucatorii au de controlat caracterul Thomas "Hawk" Blythe in misiunile pe care acesta le are. Povestea incepe cu Hawk si Sangua, prietena sa care este si vrajitoare Voodoo, cand primesc o misiune din partea comandantului navei, “Blackbeard”. Misiunea este de a cauta si gasi comoara unui pirat, Henry Morgan, ascunsa, nu se stie de la inceput unde, cu 50 de ani inainte. Se spune ca Morgan, inainte de moarte, a eliminat toti cunoscutii care stiau de averea sa. Astfel misiunea eroului nostru devine extrem de dificila.

Despre gameplay numai de bine. In misiunile voastre trebuie sa va luptati corp la corp (pe uscat) sau prin intermediul navelor (pe mare). Lupta de aproape (close combat) se face in general cu ajutorul sabiei. Pe parcurs insa, mai puteti gasi in cufere (care sunt sursele de aprovizionare cu tot felul de obiecte folositoare), imprastiate pe suprafata hartilor, diferite arme, prezentate in imaginea de mai jos.

Pistoalele si grenadele fac zgomot daca sunt folosite. Va puteti trezi cu mai multi adversari pe cap deoarece tintele voastre initiale pot cere intariri. Pe de alta parte, cutitele si topoarele aruncate spre inamici nu fac zgomot, dar isi pot rata obiectivul.

Nu trebuie neaparat sa va luati “la tranta” cu toti adversarii de pe parcurs. Exista harti care au la sfarsitul misiunii un “sef”. Astfel va puteti strecura pe langa “garzile de corp” ale acestuia, il eliminati si astfel scutiti din timpul pe care l-ati fi pierdut infruntand piratii neimportanti.

Pe parcursul jocului, Hawk isi va imbunatati tehnica de lupta, va invata combinatii noi si va putea face fata unor adversari din ce in ce mai puternici.

Infruntarile pe apa cer planificare a timpilor de atac. Exista momente cand trebuie sa asteptati caderea serii pentru a nu fi depistati de navele inamice. Uneori trebuie sa evitati atacurile, asta fiind cauzata ori de diferenta de gabarit dintre nava voastra si cea adversa, ori de munitia disponibila, ori de numarul atacatorilor.

Pentru a nimeri o cat mai mare arie din suprafata navei inamice aveti un indicator de diferite culori, verde fiind cel care va arata momentul propice pentru a lansa atacul (prin apasarea butonului stanga al mouse-ului). Scufundarea vapoarelor poate lasa la suprafata cufere in care se afla armament sau bani. Diferitele tipuri de armament sunt prezentate in imaginea de mai jos.

In Tortuga: Two Treasures 8 tipuri de nave. Diferenta dintre ele este de marime si numarul mijloacelor de aparare (tunuri). Fiecare nava este echipata cu o barca de salvare care va va ajuta atunci cand aveti de navigat pe ape inguste sau cand trebuie sa nu atrageti atentia.

Cerintele de sistem pentru a rula in conditii minime Tortuga sunt procesor Intel/AMD de 1.7GHz, 512MB RAM, placa video cu 64RAM si pixel shader 1.1 (atentie! placile grafice GeForce 4MX nu sunt suportate), dar jocul se misca si arata bine pe un sistem echipat cu procezor de peste 3GHz, 1GB RAM si placa grafica suportand Pixel Shader 3.

Tortuga: Two Treasures reprezinta descinderea in lumea piratilor, unde puterea, banii, minciuna, dragostea fac din acest joc o aventura placuta. Veti infrunta inamici cu sabii, nave, veti face strategii, veti invata miscari de lupta noi si veti cauta comori ascunse. Pe deasupra va exista o poveste de dragoste si va veti intalni cu magia Voodoo. Aveti acum toate detaliile pentru a instala Tortuga: Two Treasures si a porni la drum.Criteriu
Nota
Plusuri
Minusuri
Bonusuri

Intro/Poveste
7,5
Multitudinea navelor de lupta
Uneori caracterul se imbina fizic cu decorul

Grafica
8
Poveste inchegata
Destul de liniar

Gameplay
7,5

Sunete/Muzica
6,5

Realism
6

A.I.
7,5

Multiplayer
-

Rejucabilitate
6,5

Nota Finala: 7 

Sondaj

Care e cea mai importanta aparitie hardware de anul acesta?