hit.ro  »  Diverse  »  Review  »  Runaway 2: The Dream of the Turtle - Preview

Runaway 2: The Dream of the Turtle - Preview

calendar_month 05 Ian 2007, 08:57
Perioada sarbatorilor a adus, o data cu bunatatile culinare si cadourile de la si pentru cei dragi, mai mult timp liber. Timp pe care fiecare l-a folosit ori la cumparaturi, in bucatarie, pe langa casa, la restaurante ori lenevind in pat. Cum suntem la sectiunea de Jocuri, Hit.ro a folosit timpul liber pentru a mai testa un joc. Si fiindca a avut destul timp liber, a ales o productie de tip Adventure. Un joc in care atentia la detalii joaca un rol primordial: Runaway 2: The Dream of the Turtle.

In continuarea primei parti, Runaway: A Road to Adventure, eroul Brian Basco, un tanar inalt, bronzat, bine facut, dar care are nevoie de inteligenta ta pentru a reusi in calatoria sa, este convins de prietena lui, cea pe care a cucerit-o si a salvat-o din mainile Mafiei in prima parte, Gina Timmins, sa faca o excursie spre Tiki Falls. Cum cei doi erau in vacanta in Hawaii, Gina incearca sa gaseasca o companie aeriana care sa ii transporte peste Insula Mala. Din motive pe care le veti descoperi mai tarziu in joc, nici un avion nu este disponibil. Dar apare Otto, un batran ce detine un hidroavion de agrement, ce-i drept cam darapanat. Otto adoarme in timpul zborului, iar Brian alege sa o impinga pe Gina din avion cu singura parasuta disponibila, el urmand sa incerce aterizarea. De aici incepe actiunea jocului.

Cei de la Focus Home Interactive, creatorii jocului, au vrut si, din punctul de vedere al Hit.ro, au si reusit sa ridice nivelul primei parti. Runaway 2 beneficiaza de o grafica de exceptie, caracterele fiind excelent reprezentate, majoritatea avand umbre care se schimba in functie de sursa si pozitionarea luminii, peisajele sunt realiste. Poate parea putin, dar vorbim despre un joc care este redat ca un desen animat, nu dispune de un motor grafic precum jocurile de actiune. Interactiunea dintre personaje, atat intre ele, cat si cu elementele inconjuratoare este foarte bine realizata. Jocul dispune de peste 100 de decoruri, fiecare avand ceva cu care poti interactiona.

Productia, fiind una de tip Adventure, este pe tiparul clasic, point-and-click. Asta inseamna ca atunci cand treceti cursorul peste obiectele cu care trebuie sa interactionati sau sa le folositi la un moment dat pe parcursul jocului, forma cursorului se va schimba. Exista 5 feluri de cursor: cursorul standard (reprezentat de o cruce), cursorul pentru detalii obiecte (reprezentat de o lupa), cursorul de interactiune (reprezentat de o mana), cursorul de conversatie si cursorul de trecere in alta camera sau alt decor (reprezentat de o sageata).

Gameplay-ul jocului este foarte bine pus la punct, iar puzzle-urile sunt in majoritatea lor logice. De asemenea, actiunile trebuie rezolvate intr-o anume ordine. Asta inseamna ca, desi puteti lua obiecte in “traista” lui Brian si desi puteti chiar ghici ce trebuie facut cu ele, este imperios sa respectati ordinea. Sunt exemple de scenarii in care nu gasiti nimic de facut intr-un anume decor pana nu ati luat un anume obiect, nu ati pus intrebarea corecta sau ati dat raspunsul corespunzator. Chiar daca treceti prin acel decor de mai multe ori, nu veti putea rezolva puzzle-ul pana nu indepliniti toate conditiile si treceti prin toate fazele spre rezolvare. Pentru a nu strica placerea jocului, nu voi dezvalui cazuri concrete, dar va veti da singuri seama cand le veti intalni.

Actiunea in Runaway 2 se petrece in diferite locuri pe glob, de la jungla la Alaska si de la vapor la laboratoare sub pamant. Creatorii au impartit in 6 capitole aventura lui Brian:1. Trapped in the jungle – actiunea se petrece in jungla;
2. Surfin’ Mala – cautari pe insula Mala si o baza militara;
3. Simpler than an AMEBA – Brian e prins intr-un laborator;
4. We who knows does not speak – actiunea are loc in Alaska;
5. Shipped to the past – Brian si prietenii sai calatoresc pe un yaht in cautarea unei pietre pretioase;
6. The hidden Beacon of Avernus – aici actiunea are loc calatorind inapoi in timp pe un vas al piratilor.

Ca am amintit despre prietenii lui Brian. Jocul dispune de peste 30 de caractere unice, majoritatea personaje care il ajuta pe erou in schimbul unor favoruri. Caracterele sunt realizate foarte bine si au reactii in general amuzante. Brian are replica pentru fiecare actiune sau obiect. Sunetele sunt bine realizate si variate, intregind tabloul imaginilor.

Runaway 2: The Dream of the Turtle este un titlu de luat in seama. Va avea lansarea oficiala undeva in primul trimestru al anului 2007. Puzzle-urile sunt inteligent alcatuite si sfatul meu este sa cautati inainte toate posibilitatile inainte de a consulta o lista de hinturi. Personal am fost dezamagit sa constat (pentru ca, recunosc, nu am rezistat tentatiei in 3 locuri din joc) ca totusi cu putina atentie puteam rezolva problemele. Hit.ro a jucat pentru voi primul Adventure al 2007 si va spune si un secret: lui Runaway 2 ii va urma si Runaway 3… cat de curand.

Criteriu Nota Plusuri Minusuri Bonusuri Intro/Poveste 10 Grafica Buna Durata de joc relativ scazuta
- Grafica 9.5 Locatii Multiple
Cateva (foarte putine) puzzle-uri sunt greu de ghicit - Gameplay 10 Sunete variate
Lipsa optiunii de speed-walk - Sunete/Muzica 9.0 Poveste bine conturata
- - Realism 8.0 Puzzle-uri cu mai multe grade de dificultate - - A.I. - - - - Multiplayer - - - - Rejucabilitate 8.0 - - -
Nota Finala: 9.08 

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2023?