hit.ro  »  Diverse  »  Review  »  Review Lenovo Yoga Tablet 2 Pro: tableta cu proiector si display de 13,3 inch

Review Lenovo Yoga Tablet 2 Pro: tableta cu proiector si display de 13,3 inch

calendar_month 25 Feb 2015, 16:30
Lenovo ne-a pus la dispozitie pentru testare unul dintre cele mai inedite produse din gama Yoga: Lenovo Yoga Tablet 2 Pro, dispozitiv care readuce utilizatorilor design-ul Yoga, insa cu un display de 13,3 inch de calitate excelenta, alaturi de un proiector incorporat si o baterie de 9600 mAh, care poate duce autonomia de lucru la aproape 15 ore, potrivit producatorului. Dupa aproximativ o saptamana si jumatate de teste putem sa va oferim un review al acestui produs.

Specificatii complete:

  • Display: 13,3 inch, IPS, cu rezolutie de 2560 x 1440p

  • Procesor: Intel Atom Z3745 Processor (quad-core la 1,8Ghz)

  • RAM/ROM: 2GB RAM (LPDDR3) / 32GB memorie interna (plus slot pentru carduri microSD de pana la 64GB)

  • Camere foto: Principala - 8MP f2.2 Auto-focus / Frontala - 1,6MP cu filmare HD

  • Proiector: rezolutie proiector 854x480p, 50 lumen - dimensiune maxima proiectie - 50 inch

  • Audio: 2x doua difuzoare frontale, JBL, Dolby Audio, Wolfson Master Hi-Fi Codec

  • Senzori: G-Senzor, compas, senzor de lumina, vibratii

  • Conectivitate: Wifi 802.11a/b/g/n, MiMo (dual band 2,4Ghz si 5Ghz) / Bluetooth

  • Porturi: Micro USB / jack audio standard de 3,5mm

  • Sistem de operare: Android 4.4.2

  • Baterie: Li-ion 9,600 mAh - autonomie declarata de 15 ore

  • Dimensiuni: 333 x 223 / Grosime 3.7mm - 12.4mm (in cel mai subtire punct)

  • Greutate: 948 grame


Design si constructie:

(Lenovo Yoga Tablet 2 Pro langa un terminal mobil de 5 inch)
Pentru cine cunoaste seria de tablete Yoga de la Lenovo, surprizele nu sunt foarte mari pe parte de design, desi un aspect iese clar in evidenta - dimensiunile tabletei sunt mai mult decat generoase, avand in vedere display-ul cu diagonala de 13,3 inch. In rest, avem aceeasi forma inedita cu baza cilindrica unde gasim si stativul integrat care se pliaza in functie de modul in care dorim sa utilizam tableta. Design-ul este, deci, unul foartre reusit, care ne-a placut inca de la prima generatie a tabletelor Yoga.
De precizat este faptul ca dimensiunile mari au permit inginerilor Lenovo sa implementeze in baza cilindrica si proiectorul, de altfel, poate elementul care face atat de speciala tableta.
In ciuda dimensiunilor mari ale device-ului, acesta este bine construit si da impresia de robustete.
Standul rabatabil al tabletei ofera patru moduri de lucru cu device-ul, ilustrate in imaginea urmatoare

Standul sare din locasul sau prin apasarea butonului dedicat dupa cum vedeti in imaginile de mai jos:

Pe partea frontala a tabletei, dominata de display-ul luminos de 13,3 inch, mai gasim, la baza, doua grile, pozitionate in extremitati, sub care se afla difuzoarele principale.

Unicul element in plus vizibil pe rama device-ului, este camera de 1,6MP.

Pe una dintre laturile tabletei gasim butonul circular de Power/StandBy, care este iluminat in momentul in care tableta se afla in modul de incarcare, iar pe margine gasim jack-ul audio standard de 3,5mm, mufa micro USB si butoanele fizice de volum.

Pe cealalta latura a tabletei avem, diametral opus butonului de power, lentila proiectorului, iar pe rama mai subtire butonul fizic de activare pentru proiector.

Pe partea din spate a tabletei gasim standul pe care vi l-am prezentat mai devreme, dar si grila ce acopera subwoofer-ul JBL si camera foto.

Sub standul rabatabil gasim si un capac ce adaposteste slotul pentru carduri micro SD.

De asemenea, pe spate, chiar sub proiector, gasim un buton care culiseaza pentru realizarea sharf-ului imaginii proiectate.

Display si sunet
Display-ul cu rezolutia de 2560x x1440 pixeli este unul excelent, extrem de luminos si foarte bine calibrat in ceea ce priveste naturaletea culorilor.

Sunetul este un pic dezamagitor pentru o tableta care ofera atatea specificatii pe parte audio. Ce-i drept, sunetul este puternic, insa calitatea lui - basi, dinamica si claritate - este intrecuta, de exemplu, de un iPad generatie a 4-a. Am facut testul ruland acelasi clip de pe Youtube pe ambele tablete si putem spune ca iPad-ul a reusit sa ofere o calitate audio ceva mai buna (iPad-ul are un singur difuzor).

Pe de alta parte, se poate spune ca sunetul oferit de angrenajul implementat pe Lenovo Yoga Tablet 2 Pro este unul bun, peste mede, insa nu atat de bun pe cat ne-am asteptat.

Proiector
Proiectorul care si-a facut loc in design-ul Lenovo Yoga Tablet 2 Pro este poate cea mai inspirata idee pe care o puteau avea inginerii companiei.

Din start spunem ca nu trebuie sa aveti pretentia ca lampa care doteaza proiectorul de la Lenovo Yoga Tablet 2 Pro sa se ridice la inaltimea celor regasite pe proiectoarele de sine statatoare.
Calitatea proiectorului este buna in conditii de lumina slaba, dar cu cat imaginile proiectate sunt mai inchise, cu atat exista mai multe probleme.


(sala cu lumina naturala - in aceste conditii proiectorul ofera imagini estompate)
Conditiile ideale pentru realizarea unei proiectii de calitate cu ajutorul Yoga Tablet 2 Pro sunt atinse in momentul in care folositi functia intr-o incapere intunecoasa si nu depasiti o disgonala a proiectiei de un metru (tableta poate proiecta, totusi, imagini de pana la 50 de inch - 127 cm). Rezolutia oferita de proiector este de 854x480p.
Un lucru excelent este ca proiectorul implementat de catre Lenovo pe Yoga Tablet 2 Pro este dotat cu Keystone, ceea ce face ca aproape oricum pozitionati device-ul sa puteti obtine un dreptunghi perfect.

Utilizatorii au la dispozitie si alte setari pentru proiector, cum ar fi luminozitatea sau inchiderea display-ului in momentul proiectiei, pentru economisirea bateriei. Exista chiar si un Ghid de utilzare pe care va recomandam sa il parcugeti inainte de folosirea acestei functii.

Proiectorul cu care vine Yoga Tablet 2 Pro este unul multifunctional, cel putin asa il prezinta producatorul, insa noi l-am recomanda in special prezentarilor, respectiv utilizarii orientate catre productivitate.

In concluzie, ne-a placut ideea si suntem convinsi ca daca Lenovo decide sa continue seria, urmatoarea generatie de tablete cu proiector a producatorului va fi si mai buna.
Hardware si benchmark:
La nivel de hardware, Lenovo Yoga Tablet 2 Pro se situeaza peste media device-urilor, insa nu ofera surprize foarte mari. Este un device echilibrat si gandit mai mult pentru multimedia si productivitate decat pentru gaming. Nu spunem ca nu te poti juca pe Yoga Tablet 2 Pro, pentru ca poti. Am instalat pe device Real Racing 3, iar jocul ruleaza decent.
Trebuie spus ca tableta se preteaza mai bine la jocuri care nu necesita tinerea tabletei in maini pentru utilizarea accelerometrului (vorbim totusi despre un device cu o greutate de aproape 1KG si dimensiuni generoase).

Per total, device-ul se misca bine in orice aplicatie, nu am intalnit probleme, cu exceptia micilor laguri in unele momente cand anumite aplicatii isi faceau update in background.
Iata rezultatele obtinute de Lenovo Yoga Tablet 2 Pro in Quadrant, AnTuTu si Vellamo:
Quadrant:

AnTuTu:

Vellamo:

Software:
Tableta ruleaza Android 4.4.2 si ofera o interfata personalizata de catre Lenovo a sistemului de operare de la Google, cu foldere existente inca de cand pornesti device-ul si cu serie de aplicatii precum Projector App, SHAREit, Security, SYNCit, Smart Switch, Brewster Contact Management, Kingsoft Office, AccuWeather EverNote etc.


Camera foto:
Camera principala a tabletei ofera un senzor de 8MP si putem spune ca este foarte buna pentru o tableta (chiar neasteptat de buna). Aplicatia de camera ofera o plaja destul de larga de setari.


Iata doua exemple de fotografii realizate cu Yoga Tablet 2 Pro:
(clic pe imagini pentru dimensiune mare)


Autonomie:
Cele 15 ore promovate de Lenovo ca autonomie de lucru pot fi obtinute, insa doar in conditii care nu implica luminozitate prea mare a ecranului sau utilizarea proiectorului. Am realizat doua teste de autonomie separate. In primul am folosit tableta in mod combinat si am obtinut 10 ore si 15 minute (nu este deloc rau pentru un display de 13,3 inch cu rezolutie QHD). Testul a inclus folosirea timp de peste 120 de minute a proiectorului (WiFi - Youtube), rularea si descarcarea benchmark-urilor, update-uri de aplicatii, vizualizarea pe display timp de 45 de minute a unor clipuri Full HD pe YouTube, gaming - 30 minute, navigare internet 30 de minute + activitati obisnuite - email, retele sociale etc.. Luminozitatea ecranului a fost setata la 50% pentru utilizarea normala cu functie de tableta si la 100% pentru utilizarea proiectorului.

Al doilea test a implicat proiectie fara pauza a unor filme si clipuri de pe Youtube, cu display-ul oprit, luminozitatea lampii la 100% si sunet la 50% - iar in acest mod am obtinut aproape 5 ore de utilizare - din nou, nu este deloc un rezultat slab:

Pachet comercial:

Cutia in care vine Lenovo Yoga Tablet 2 Pro mai contine incarcatorul, cablul de date, o pereche de casti premium, ghiduri de utilizare si o carpa de culoare neagra pentru curatarea ecranului.


Pret si concluzii:
Pretul Lenovo Yoga Tablet 2 Pro este de aproximativ 2.600 lei pe piata locala, un pret similar la care sunt disponibile varfuri de gama ale altor producatori, insa cu display-uri mai mici si, evident, fara functie de proiector.
Avand ca atuuri display-ul imens, de calitate foarte buna, functia de proiector, autonomia rezonabila, design-ul si finisajele de calitate, putem spune ca Lenovo Yoga Tablet 2 Pro iese din "multime" si reprezinta o optiune foarte buna de achizitie pentru utilizatorii care pun accent pe caracteristicile enumerate mai sus.





 

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2023?