hit.ro  »  Diverse  »  Review  »  Review HIT.ro Avantree Saturn - adaptor Bluetooth receptor si transmitator (VIDEO)

Review HIT.ro Avantree Saturn - adaptor Bluetooth receptor si transmitator (VIDEO)

calendar_month 28 Oct 2013, 14:56
Astazi va prezentam Avantree Saturn, un adaptor Bluetooth receiver si transmitter. Gadgetul v-ar putea tenta in cazul in care doriti sa ascultati muzica de pe smartphone sau tableta pe sistemul audio de acasa sau in masina. Device-ul este bun si daca doriti sa folositi o pereche de casti bluetooth pentru transmiterea muzicii sau sunetului unui film sau joc de pe televizor pe o pereche de casti Bluetooth.
(clic pe imagini pentru dimensiune mare)

Avantree Saturn are avantajul de a folosi tehnologia aptX, respectiv un decoder care se asigura ca tot content-ul vostru audio va fi preluat si redat prin bluetooth fara intarzieri si intreruperi.
Gadgetul costa 189 de lei pe site-ul producatorului si, desi pretul poate parea mare, veti vedea ca Saturn isi face treaba destul de bine si ca ar putea fi o investitie utila.
Pachet comercial - Unboxing, VIDEO:

Vezi mai multe din Documentare, Science & Tech pe 220.ro
Continut pachet:

 • Avantree BTTC-200X

 • Cablu audio 3.5mm

 • Cablu 3.5mm conector la RCA audio

 • 3.5mm audio conector

 • Cablu de incarcare USB

 • Manual deutilizare

 • Certificat de garantie

Tutorial de utilizare:
Modul Receptor
Pentru folosirea Avantee Saturn in modul receptor trebuie sa urmati cativa pasi simpli: in primul rand sa va asigurati ca gadgetul este incarcat. Apoi, inainte de porni sau coneta cablul la jack-ul device-ului puneti comutatorul in pozitie RX (Receptor).

Tineti apasat butonul multifunctional (Power) pana cand LED-ul indicator incepe sa clipeasca intermitent. Apoi conectati cablul: un capat la (unica) mufa a Avantree Saturn, celalalt, la sistemul audio.

Apoi porniti functia Bluetooth de pe smartphone si cautati Avantree Saturn in lista de device-uri si il selectati pentru conectare. Dupa confirmarea conectarii, puteti porni redarea muzicii pe smartphone, iar sistemul audio va prelua sunetul. Va puteti departa cu smartphone-ul de receptorul bluetooth Saturn la o distanta de maxim zece metri, insa pentru a elimina orice intarziere a sunetului sau a preluarii comezilor de catre gadget recomandam o distanta de maxim 8 metri.
Modul Transmitator - impreuna cu o pereche de casti bluetooth
Cea de-a doua functie utila a Avantree Saturn este transformarea oricarui device, de la sistem audio si pana la televizor sau mp3 player, in transmitator bluetooth. In acest mod, primul pas este selectarea modului TX (transmitator). Apoi conectati cablul audio disponibil in pachet la mufa iesire audio a televizorului (poate fi orice alt gadget cu iesire de casti!).

Apasati butonul mutifunctional timp de 7 secunde pana cand LED-ul indicator clipeste intermitent. Apoi luati setul de casti bluetooth si apasati si aici butonul multifunctional timp de 7 secunde.

In unele cazuri veti auzi o confirmare sonora a conectarii device-urilor, dar de cele mai multe ori, veti auzi direct in castile bluetooth content-ul audio livrat de televizor prin intermediul Avantree Saturn.
Avantree Saturn se incarca in aproximativ doua ore, prin conectarea device-ului prin intermediul cablului USB, la orice PC.
Specificatii:

 • Bluetooth receiver / transmitter

 • Suporta profile Bluetooth: apt-X, A2DP si AVRCP

 • Distanta de operare: 10 metri (Clasa 2)

 • Timp delucru in mod transmitator (TX): 10 ore

 • Timp de lucru in mod receptor (RX): 9 ore

 • Standby: pana la 400 ore

 • Baterie: 270mAH LI-polymer

 • Greutate: 48.5g

 • Dimensiune: 50mm(L)x37mm(W)X13mm(H)


Concluzie:
Avantree este, in mod sigur, un gadget de nisa. Un astfel de device nu prea primeste, de obicei, promovarea de care ar avea nevoie pentru a ajunge in atentia consumatorilor de tehnologie. Micul companion bluetooth si-a dovedit, insa, utilitatea, cel putin in testele noastre. Avantree Saturn nu a aratat vreo slabiciune in timpul testarii, iar toate functiile pe care producatorul le promite sunt indeplinite de gadget fara probleme.

 

Sondaj

Care credeti ca e cel mai bun sistem de operare pentru telefoane?