hit.ro  »  Diverse  »  Review  »  Review: Canon IXUS 230 HS - compacta automatizata

Review: Canon IXUS 230 HS - compacta automatizata

calendar_month 24 Feb 2012, 15:25
HIT.ro va aduce "Review-ul saptamanii", prin care incercam, in fiecare vineri, sa va oferim noutatile legate de cele mai importante gadgeturi lansate pe piata si pe care le-am testat. Cum facem testele? Folosim o saptamana cate un gadget, dupa care va impartasim si voua exeperienta pe care am avut-o cu device-ul respectiv.
Astazi va propunem sa cititi ce ne-a placut si ce nu la Canon Ixus 230 HS, camera foto compacta de la Canon.
I se spune compacta, a fost botezata IXUS 230 HS si vine de la Canon. Si putem afirma ca ne-a impresionat dupa testele pe care le-am facut.

Caracteristici principale:

Obiectiv grandangular de 28 mm, cu zoom 8x;
IS inteligent;
Sistem HS (12,1 MP);
Corp metalic;
Afisaj LCD PureColor II G de 7,5 cm (3 inci);
Full HD, IS motorizat Inteligent automat (32 de scene);
Rafala la viteza mare si film la super ralenti;
Film iFrame;
Posibilitatea de a seta limba in romana;


Constructie, calitate, aspect:

Ixus 230 HS este o compacta mai mica decat un pachet de tigari. Si ceva mai subtire (doar 22,1 mm). Asta inseamna ca o puteti purta dupa voi oriunde, fara sa va deranjeze.
Constructia este destul de solida, camera nu ne-a dat nicio secunda impresia de fragilitate, este bine "inchegata". Gama de culori (sase la numar) o indica si pentru pentru doamne si domnisoare. Si, pentru ca tot am adus aminte de doamne, Ixus 230 HS este aparatul ideal de luat in club sau la concerte (mai ales ca filmeaza HD).

Aspectul, dupa cum spuneam, este, in functie de culoarea aleasa, de la glossy, la sobru. Va puteti orienta la achizitionare spre una dintre cele sase cinci culori: argintiu, negru, verde, albastru, roz si tucoaz.

Auto - total auto, aproape de perfectiune

Ceea ce impresioneaza in mod deosebit la Canon Ixus 230 HS este, fara indoiala, modul Auto. De altfel, daca ne uitam la prezentarile facute de Canon si la modul de promovare a produsului, nu ne poate scapa faptul ca s-a mers pe aceasta caracteristica: este o camera pentru cei care cauta un aparat de fotografiat care sa nu-i chinuie cu niciun fel de setari si care sa le faca aproape singur fotografiile. Canon a mers cu modul Auto atat de departe incat orice vrei sa faci cu Ixus 230 SH doar apasand pe buton, iti va iesi!

Auto Macro
Daca vrei sa fotografiezi un cadru macro, nu trebuie decat sa misti camera spre subiect, iar aparatul trece automat in modul Macro (pana la un cm distanta). Socheaza calitatea excelenta a imaginilor macro, am putea spune. Pe de alta parte, avem de-a face cu o camera care are un zoom optic 8X. Iar functia isi face treaba de minune, fara compromisuri prea mari legate de zgomotul de imagine.
Veti obtine aproape tot timpul imagini foarte bune (daca raportam, evident, la segmentul de camere despre care vorbim). Functia "IS inteligent" regleaza automat stabilizatorul optic de imagine in functie de scena. In plus, poate selecta 7 moduri, pentru claritate si detalii cat mai bune in clipuri video.


Sistem HS cu imbunatatiri

Sistemul HS este util in conditii de lumina slaba. Cu alte cuvinte, permite redarea in fotografie a atmosferei reale din momentul respectiv, fara folosirea blitului si chiar daca fotografia nu este facuta cu aparatul pe trepied. Un procesor DIGIC 4 si un senzor cu sensibilitate ridicata "colaboreaza" pentru ca imaginea sa fie de calitate superioara in majoritatea situatiilor.
Filme Full HD, IS motorizatFilmeaza HD, asta am spus deja. Insa mai este de precizat faptul ca atunci cand faceti zoom optic pe un subiect anume cand filmati, stabilizatorul de imagine isi va spune cu adevarat cuvantul. Filmarile cu un IXUS 230 HS sunt de calitate iar posibilitatea de a le "scoate" pe televizor HD prin HDMI va va confirma acest lucru.

Ce mai puteti face cu un Canon IXUS 230 HS. Sunetul, atunci cand filmati in conditii de vant, poate fi "curatat" cu optiunea "Wind Filter" care va scoate zgomotele de pe "pelicula" voastra.

Ce ne place:

Butonul special pentru film care permite comutarea instantanee de la fotografii la modul de inregistrare video. Conectorul HDMI-CEC care permite redarea simpla pe un televizor HD.
Ecranul LCD excelent pentru vizualizarea fotografiilor realizate
Desi este o camera de dimeniuni mici, ne-a dat impresia de robustete.
Viteza de operare este un atu al Canon Ixus 230 HS.
Modul de asezare al butoanelor este foarte inspirat - meniul in partea dreapta a camerei, la fel si comutatorul intre modul Auto si manual.
Pretul: la pretul de aproximativ 1.000 de lei probabil ca greu poti cumpara ceva mai bun in clasa compacta.


Ce nu ne place:

Poate sa sune ciudat, dar este cam greu sa gasesti puncte slabe la acest model de compacta de la Canon.

Concluzie: la pretul de aproximativ 1.000 de lei este probabil cea mai buna optiune de achizitie in acest moment. Asa ca nu ne ramane decat sa va recomandam Canon Ixus 230 HS. 

Sondaj

Folositi internetul pentru: