hit.ro  »  Diverse  »  Review  »  MotorStorm: Arctic Edge - REVIEW

MotorStorm: Arctic Edge - REVIEW

calendar_month 18 Ian 2010, 22:35
[Autor: Mike Stegaru]

MotorStorm - un joc care te face sa vrei un PlayStation 3. A fost unul dintre putinele jocuri pe care le-am mai jucat pana m-au durut degetele. Trebuie sa recunoasteti ca ideea de a alerga cu un motor enduro in curse prin noroaie, in timp ce ploua cu utilaje grele pe langa tine, este una cel putin interesanta. Sony a scos un joc incredibil, urmat de MotorStorm: Pacific Rift, si era oarecum firesc ca seria sa nu ia sfarsit pe PS3. Prin urmare, ne-am pricopsit pe PS2 si, mai ales, PlayStation Portable, cu MotorStorm: Arctic Edge.

Nu este un joc tocmai nou (lansat in toamna lui 2009), insa date fiind conditiile meteo din momentul scrierii acestui articol (ninsoare, zapada, zloata etc.), m-am gandit sa va impartasesc cateva impresii despre acest "arcade racer" produs de Bigbig Studios - varianta pentru PSP.

In general, tentativele de a "porta" un joc de pe o platforma pe alta (de obicei de pe console pe PC) se lasa cu esecuri, deoarece pe parcurs se pierde din "feeling". MotorStorm: Arctic Edge nu a facut un salt prea mare, insa a pierdut din stralucirea grafica de pe PS3. Cu toate acestea, am fost complet fascinat de joc si de cat de bine a reusit sa pastreze tot ceea ce era mai bun in varianta PS3.

Pentru cei care nu cunosc seria MotorStorm, este suficient sa va spun ca sunt jocuri de curse cu motociclete, buggy-uri, ATV-uri, turisme si camioane (si snow mobile si tractoare cu lama, pe senile, in Arctic Edge). Traseele sunt pline de noroi, rampe, tuneluri si obstacole, insa pot fi abordate diferit, in functie de tipul de vehicul ales (motoarele au acces la zone mai inguste, dar periculoase, iar camioanele duc batalia in noroaiele de prin defileuri). MotorStorm: Arctic Edge ofera o mare varietate de trasee, pe care jucatorul este oarecum obligat sa ajunga sa le cunoasca destul de bine inainte de a avea vreo sansa de a castiga detasat cursa.

>> Pagina 2
In MotorStorm: Arctic Edge, secretul succesului este utilizarea tactica a boost-ului (echivalentul lui Nitro din Need for Speed), care se reincarca, insa daca este folosit peste limita maxima, duce la explozia motorului.

Acestea fiind spuse, incepe cursa. 3,2,1 si tot tacamul. 10 concurenti sunt aliniati la start. Boost-ul devine disponibil doar dupa zece secunde, asa ca la inceput vehiculele usoare au un avantaj, insa curand lucrurile o iau razna. Camioanele nu sunt deloc lente si au un mare plus: castiga toate luptele "corp la corp" cu adversarii. Imaginati-va ca sunteti pe ATV si din spate vine cu spor un tractor pe senile inarmat cu o lama numai buna sa te stearga din peisaj. In astfel de situatii, ori te dai la o parte, ori dai boost, ori te faci una cu noroiul/zapada.


De multe ori atunci cand joci MotorStorm: Arctic Edge, uiti ca e un joc de curse, pentru ca lupti incontinuu cu adversari care nu au nicio problema in a te strivi de parapet. Ce-i drept, atunci cand concurezi pe motor/snow mobile/ATV, poti sa impingi alti motoristi sau sa arati diferite semne obscene. Insa nimic nu se compara cu puterea pe care ti-o ofera tonajul unui utilaj de deszapezire.
Pentru a adauga si mai multa nesiguranta pe traseu, producatorii ne permit sa pornim pe alocuri avalanse, cu claxonul, pentru a ne mai elibera un pic de adversarii care se tin scai de toba noastra de esapament.


Nu va asteptati la un simulator. Nu va asteptati nici la un joc de curse clasic. MotorStorm: Arctic Edge duce conceptul la un nou nivel. In plus, daca aveti vreun Internet Wi-Fi Hot Spot prin apropiere, de ce sa nu incercati si un multiplayer?


Concluzia: MotorStorm: Arctic Edge pe PSP este o adevarata nebunie - grafica este decenta, muzica da ritmul pompei de adrenalina, iar zecile de vehicule si de curse disponibile sunt excelente pentru a va tine ocupati pe drumul monoton cu autobuzul/tramvaiul/metroul pana la scoala sau la serviciu.
Sursa: HIT.ro
<< Pagina 1
 

Sondaj

Ce jocuri vor avea cel mai mare succes anul acesta?