Sfaturi de la Google pentru protectia utilizatorilor la cumparaturile online
8/8377
calendar_month 11 Ian 2023, 12:36
Sunt perioade in an cand cumparaturile online iau amploare si implicit creste si riscul de fraude. Pentru a securiza procesul cumparaturilor online, a ajuta utilizatorii sa fie in siguranta, dar si a atentiona agentiile de site-uri web asupra posibilelor pericole, Google impartaseste cateva sfaturi utile.
Se recomanda parole unice si puternice pentru fiecare cont
Pentru a reduce riscul fraudelor, utilizatorii care fac achizitii online ar trebui sa creeze cate o parola unica pentru fiecare cont. Utilizarea aceleiasi parole pentru a te conecta la mai multe conturi scade considerabil nivelul de securitate.
Totodata, parola ar trebui sa fie dificil de ghicit, sa aiba cel putin opt caractere si sa sa contina si simboluri speciale. Cei care creeaza magazine online ar putea tine cont de aceste aspecte pentru a crea filtre de verificare si a directiona clientii cat mai bine in alegerea parolei.
De asemenea, pentru a nu fi nevoiti sa retina zeci de parole, utilizatorii pot utiliza un manager de parole. Acesta faciliteaza conectarea, facand-o posibila prin simpla apasare a unui buton, lucru foarte util pentru dispozitivele mici unde tastarea parolei poate fi dificila.
Se recomanda utilizarea unui email sau a unui numar de telefon de securitate
Pentru a permite bancilor sa poata contacta rapid clientii in cazul unei activitati suspecte, este absolut necesar ca utilizatorii sa configureze contul cat mai atent. Mentionarea unei adrese de email sau a unui numar de telefon de siguranta sunt printre cele mai bune practici.
Protejarea de hackeri prin verificarile in doi pasi
De asemenea, se recomanda configurarea verificarii autenticitatii logarii in doi pasi pe fiecare site. Este o optiune care creste considerabil nivelul de securitate si care, pe langa parola, implica necesitatea cunoasterii si a altor informatii sau chei unice de identificare.
Verificarea in doi pasi poate bloca eficient accesul persoanelor straine care nu trebuie sa aiba acces la un cont, prin solicitarea unor date personale. Acest lucru este foarte eficient si ii poate proteja cu succes pe cei care sunt expusi riscului crescut de atacuri online directionate.
Pastrarea dispozitivelor in siguranta
Daca iti pierzi telefonul sau iti este furat, poti accesa contul tau Google si selecta optiunea “Gaseste telefonul” pentru a-ti proteja datele rapid, urmand doar cativa pasi. Indiferent daca ai un Android sau un iOS, poti localiza si bloca telefonul de la distanta, astfel incat nimeni sa nu aiba acces la informatiile personale si sa nu iti poata folosi telefonul.
Foloseste retele securizate
Daca utilizezi Wi-Fi public sau gratuit trebuie sa fii foarte atent. Chiar daca vei avea nevoie de parola pentru a te conecta, este foarte posibil sa nu fie criptate si sa poata fi urmarita activitatea ta pe internet, fiind vazute informatiile de logare.
Este de preferat sa eviti sa faci tranzactii online de pe retelele publice si, daca nu ai alta solutie, sa fii atent la informatiile pe care ti le ofera Chrome in legatura cu conexiunea si securitatea site-ului. Totodata, acasa ai grija sa iti protejezi securitatea informatiilor asigurandu-te ca reteaua Wi-Fi este criptata si setand o parola cat mai puternica.