Cum se face alegerea corecta cand cumperi o casca moto
1/16954
calendar_month 21 Dec 2016, 12:44
Ai spiritul de aventura si nevoia de adrenalina in sange? Atunci este mai mult ca sigur ca nu poti sta deoparte de o plimbare cu motocicleta. Orice drum cu motorul, facut chiar si in oras, este o sursa importanta de adrenalina.
Daca ai nevoie de o casca moto, nu te grabi sa o cumperi pe prima care iti iese in cale. Trebuie sa tii cont de mai multe criterii, astfel incat sa faci o achizitie de care sa te bucuri si care sa nu iti faca probleme.

O casca moto, indispensabila

Orice motociclist trebuie sa aiba o casca moto profesionala, care sa ii ofere tot confortul si siguranta de care are nevoie. Ei bine, cand stii ca ai nevoie de un asemenea produs, alege-l, in primul rand, tinand cont de circumferinta capului. Nu cumpara niciodata o casca prea stramta, nici una prea larga pe cap, pentru ca nu va fi deloc eficienta. Daca nu mergi personal sa cumperi casca si preferi sa o cumperi online, ai grija sa te masori foarte bine, ca sa omanzi produsul care iti trebuie.
Daca esti in magazine si ai sansa sa probezi casca moto, ei bine, trebuie ca aecasta nu se miste pe cap, insa sa nu iti produca niciun disconfort. O pti fixa mai bine cu ajutorul curelei care se gaseste la unele modele de casti.

Nu lua casti no name

Tine cont si de cel care fabrica aceste produse, nu te grabi sa cumperi casti care sunt no name, ia un model de marca, chiar daca este mai scump. Nu o sa iti para rau, pentru ca vei vedea ca te va tine mult si nu iti va face probleme. Si nu uita de cea mai importanta functie a unei casti moto,aceea de a te proteja. Iti va oferi cea mai buna protectie in cazul unui eveniment rutier neplacut, de aceea este important sa cumperi un model pe care sa te poti baza.
Poti sa completezi tinuta de siguranta, dar si sa sporesti confortul daca vei cumpara si o cagula moto. Aceasta nu numai ca este si o sursa de caldura,pe vreme rece, dar ajuta si la o mai buna fixare a castii. Este bine sa tii cont si de materilul din care este confectionat interiorul castii. Trebuie sa fie, de foarte buna calitate, nu cumpara un produs care nu iti ofera aceasta garantie. Un alt sfat important este sa alegi si un material antialergic, tinand cont de faptul ca unele materiale pot produce alergii. Si nu putini sunt cei care au avut probleme cu alergia.
O casca moto buna, de calitate, este cea care iti ofera un confort excelent in momentul in care o porti. Trebuie sa fie omologata, nu cumpara un produs care nu dispune de o eticheta care sa ii ateste originalitatea!