Cum poate influenta un serviciu de web hosting succesul unui magazin online?
7/7667
calendar_month 09 Aug 2021, 17:50
Cumparaturile online au devenit un standard pentru vremurile in care traim si probabil ca acest lucru nu mai vine ca o noutate pentru absolut nimeni. Ori de cate ori avem nevoie de diferite bunuri, in mod automat ne indreptam atentia intr-o prima etapa inspre magazinele online pentru ca totul este mult mai simplu pe aceasta cale. Asadar, mediul online sau Internetul asa cum probabil ii spunem cei mai multi dintre noi, nu mai are nevoie de niciun fel de reclama atunci cand vine vorba despre potentialul pe care il are in materie de afaceri. Multi oameni au observat acest lucru, motiv pentru care numarul magazinelor online creste exponential de la un an la altul. Succesul unui site/magazin insa, este strans legat de cateva lucruri importante, printre care se numara si web hosting-ul.
Pentru a exista pe Internet, un site web are cateva necesitati speciale, printre care se numara atat web hosting-ul, cat si faimoasele serviciile de inregistrare domenii. Dincolo de faptul ca acestea sunt esentiale existentei unui site pe Internet, simultan web hosting-ul este un serviciu care poate avea un impact major si asupra modului in care functioneaza un site. Cum poate face insa acest lucru si cat de important este sa se opteze pentru un serviciu de web hosting de calitate?

Incarcarea paginilor

Un prim impact al unui serviciu de web hosting ales in mod necorespunzator este modul in care se incarca paginile. Mai exact, atunci cand resursele unui pachet nu corespund cu necesitatile reale ale site-ului, paginile se pot incarca greu, sau in situatii exceptionale, site-ul poate deveni chiar indisponibil. Chiar daca in teorie situatia poate sa nu para una alarmanta, in realitate, acest aspect poate afecta drastic imaginea unei afaceri/site online. Sunt destul de putine sanse ca un utilizator sa revina pe un site care se incarca greu sau care este indisponibil in momentul in care il acceseaza.

Pozitiile in cadrul motoarelor de cautare

Nu mai reprezinta niciun fel de secret faptul ca in online vizibilitatea inseamna totul, de aceea a avea un site perfect functional reprezinta un lucru esential. Spre exemplu, un site care se incarca greu, poate afecta drastic si serviciul de SEO, a carui menire este aceea de a aduce pozitii privilegiate unui site. Atunci cand site-ul unui magazin online se incarca greu sau este adesea indisponibil din pricina serviciilor de web hosting slabe calitativ, in mod cert acesta va fi penalizat la un moment dat de catre un motor de cautare.

Web hosting-ul de calitate, SEO si alegerea unei niste potrivite, un trio ce poate aduce succesul

Pe langa impactul pe care web hosting-ul il poate avea in ceea ce priveste functionalitatea unui site, concomitent acesta este si unul dintre “ingredientele” secrete ale unei afaceri online de succes. Pentru web hosting si SEO, nu va conta niciodata daca prin intermediul magazinului tau vei comercializa incaltaminte outdoor de calitate, piese auto sau orice alte produse, pentru ca ele sunt servicii esentiale existentei si evolutiei unei afaceri pe Internet. Alegerea unei nise potrivite insa este lucru care poate face diferenta dintre succes si esec.Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?