Cat de mult risti cand cumperi baze de date in email marketing
6/6665
calendar_month 18 Mar 2015, 13:30
Toata lumea isi doreste, la inceput de drum intr-o afacere, o baza de date catre care sa poata trimite campanii de email marketing, prin care sa-si vanda cat mai repede produsele sau serviciile. Fara sa stie cum sa procedeze in acest caz, pentru a-si strange in mod legal aceste baze de date, multi dintre comercianti apeleaza la cumpararea acestora de pe diferite platforme sau la inchirierea de pe diferite site-uri online care promit o "imbogatire rapida" apeland la "baze de date cu 500.000 abonati verificati". Nu isi pune nimeni problema legalitatii cu care au fost obtinute aceste adrese, daca s-a obtinut acordul abonatului pentru a se folosi adresa acestuia mai departe, daca baza de date a fost obtinuta pe cai legale, daca sunt valide aceste adrese etc.
Avand in vedere ca intr-o campanie de strangere de lead-uri, o marca auto low-end plateste si 20-40 euro pe un lead, cat de reala este o baza de date cumparata cu 300 lei? Tu, ca si comparator al acestei baze, vei trimite automat la toate adresele, fara ca macar sa le verifici sa vezi daca sunt adrese de forma a@abc.ro, b@abc.ro, si vei astepta rezultatele in fata calculatorului. Aceste rezultate nu vor aparea!

Vei pierde multi bani pana sa te convingi ca ai fost tras pe sfoara si, cel mai probabil, iti vei pierde increderea in eficacitatea unei campanii viitoare de email marketing facuta in mod corect.
Majoritatea adreselor sunt invalide sau nu mai sunt valabile, iar riscul cel mai mare la care te expui este sa fii raportat ca spamer si sa-ti patezi reputatia IP-ului de pe care faci trimiterea. Pe moment zici ca nu iti pasa, dar te va afecta in viitor cand vei vrea sa faci o campanie reala, cu adrese obtinute de tine prin single sau opt-in (adica abonatul si-a dat singur acordul sa primeasca newslettere de la tine) si vei vedea ca IP-ul tau este blacklistat.
Cititi in continuare pe acest subiect pe MAILAGENT.RO

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?