hit.ro  »  Altceva  »  Marketing Online  »  Afacere de succes din fata calculatorului: cum sa vinzi fara sa ai un depozit si angajati

Afacere de succes din fata calculatorului: cum sa vinzi fara sa ai un depozit si angajati

calendar_month 18 Feb 2022, 14:55
In Romania, tot mai multi oameni sunt interesati sa-si deschida un magazin online, considerand ca acesta este un mod mai facil si mai bine organizat de a conduce o afacere. Una dintre variantele cele mai populare la ora actuala este dropshipping, o modalitate de vanzare ce permite ca posesorul afacerii sa nu dispuna fizic de produsele pe care le vinde si nici de angajati. Totul poate fi organizat si coordonat de o singura persoana, de la un calculator conectat la internet.
Dropshipping – cum sa vinzi, fara sa ai
Prin dropshipping, un magazin online nu tine in stoc produsele pe care le vinde, ci, in momentul in care o persoana vrea sa cumpere anumite articole, comerciantul le comanda la un furnizor cu care a incheiat un contract, acesta livrandu-le la adresa clientului.
In acest fel, posesorul afacerii nu mai trebuie sa dispuna de un depozit, ceea ce-l scuteste de plata chiriei sau a muncitorilor care se ocupa cu manipularea si cu toate operatiunile specifice procesului de vanzare. In schimb, el trebuie sa puna la punct dezvoltarea unui website profesionist, care sa-i ofere clientului tot ceea ce are nevoie, pentru o experienta cat mai placuta.
Crearea unui magazin online este mai usoara ca oricand
Si pentru ca piata de profil este competitiva, o afacere are nevoie sa iasa rapid in evidenta, pentru a se remarca in randul clientilor.
Primul pas este crearea unui magazin online bine organizat si optimizat astfel incat atunci cand utilizatorii ajung pe site, sa gaseasca rapid ceea ce-i intereseaza, sa poata citi cu usurinta informatiile despre produs, sa vizualizeze imagini de calitate, care se incarca rapid si sa le fie usor sa-si aleaga masura (in cazul unui articol vestimentar sau de incaltaminte). De asemenea, daca magazinul ofera mai multe variante de a achita pentru comanda, este cu atat mai bine si mai convenabil.
Pentru a le putea pune la dispozitie clientilor toate aceste avantaje, este necesara colaborarea cu o companie care sa ofere servicii de web design in orasul tau. O agentie profesionista este unul dintre cei mai importanti pasi care trebuie urmati, pentru a putea administra magazinul online de oriunde.
Avantajele pe care le ofera dropshipping-ul
Aceasta oportunitate de afaceri este una foarte buna mai ales pentru tinerii antreprenori, care pasesc pentru prima data in lumea afacerilor, nu dispun de bugete foarte mari si nu sunt pregatiti sa-si asume riscuri. Iata care sunt cele mai importate avantaje:


  • cheltuielile sunt reduse, pentru ca nu mai sunt implicate: chiria si intretinerea unui depozit, plata angajatilor, preluarea si transportarea produselor, echipamente specifice, practic tot ce tine de inventarul produselor este taiat de pe lista de cheltuieli;


  • furnizorul trebuie sa ambaleze comanda si tot el se ocupa de livrare, astfel ca si costurile legate de aceste activitati sunt eliminate;


  • magazinul online se poate administra de oriunde cu un minimum de instrumente necesare: PC sau laptop, conectat la internet si un telefon mobil;


In concluzie, o afacere de tip dropshipping este o varianta de luat in calcul in special de catre antreprenorii aflati la inceput de drum, pentru ca riscurile si investitiile sunt minime.

 

Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?