6 motive pentru care clientii ies de pe site-ul tau
1/16163
calendar_month 11 Mar 2014, 09:00
Avand un numar mare de pagini de internet la dispozitie, te intrebi adesea cum iti vei determina clientii sa aleaga tocmai site-ul tau. Este posibil ca tu, impreuna cu echipa ta, sa petreceti mult timp dezvoltand, imbunatatind designul si pentru a crea continut captivant pentru a tine site-ul vostru separat de competitie, insa lucrurile nu merg intotdeauna conform planului.
Adevarul este ca, desi exista 1001 moduri de a aduce trafic pe site-ul vostru, sunt tot atatea motive ca vizitatorii sa nu ramana pe pagina voastra.


Daca rata de bounce (Bounce rate-ul este un indicator de calitate ce analizeaza procentul vizitelor unice pe un site) este cam abrupta, am conturat 6 posibile motive pentru care pierdeti trafic valoros si ce puteti face pentru a inversa daunele.
Vizitatorii trebuie sa munceasca mult
In timp ce noi te incurajam sa fii inovator in ceea ce priveste design-ul site-ului tau, este important sa nu diminuezi functionalitatea site-ului.
De exemplu, pozitionarea si performanta barei de navigare joaca un rol important in abilitatea vizitatorilor de a acoperi continutul corect din site. O plasare necorespunzatoare, denumiri derutante si meniuri drop down prea aglomerate, toate pot reduce nivelul utilizarii barei de navigare.

Considerand ca bara de navigare este folosita pentru a conecta vizitatorii cu tot continutul site-ului, ati dori sa plasati informatiile importante la inceput si sa usurati munca vizitatorului de a ajunge din punctul A in punctul B.
Cereti prea mult
Formularele prezentate ca o modalitate buna de a colecta informatii de contact valoroase, pentru a va ajuta sa cresteti si sa cuantificati lead-urile, cerand prea multe informatii puteti pierde din conversie. Daca ii asaltati cu prea multe campuri de completat, clientii nu va vor da informatiile pe care nu sunt dispusi sa le ofere si este posibil sa va treziti cu multe campuri completate cu informatii false pe care clientul le-a completat in ideea de a evita spam-ul.
Cititi mai mult despre "6 motive pentru care clientii ies de pe site-ul tau" pe MailAgent.ro