5 gadgeturi pentru masina care iti vor face viata la volan mai usoara
7/7050
calendar_month 25 Oct 2016, 14:56
Ultimul deceniu a fost cu siguranta unul al transformarilor, viata fiecaruia dintre noi suferind schimbari poate mai mari decat in orice alta perioada a istoriei. Tehnologia, in toate domeniile, a cunoscut o dezvoltare rapida si intensa, facandu-si loc in toate domeniile si in toate aspectele vietii noastre. De la faptul ca s-a schimbat modul in care cautam informatii, prin aparitia telefoanelor inteligente, la modul in care consumam continut media si la modul in care muncim, aceasta revolutie tehnologica a atins toate aspectele vietii noastre si toate domeniile de activitate.
Industria auto nu face nici ea o exceptie, devenind din ce in ce mai avansata, cu piese auto ce par luate dintr-o nava spatiala si integrate intr-un autovehicul futurist. Cu siguranta, toti am vazut acele filme SF cu masini zburatoare, dar chiar si asa, suntem inca departe de acea lume. Urmatorul pas previzionat de toata lumea este aparitia masinilor care se conduc singure, neavand nevoie de un sofer activ. Astfel, in loc sa fie preocupat de drum, soferul se poate ocupa de alte lucruri mai importante in timp ce se deplaseaza dintr-un punct in altul. Desi cu totii asteptam momentul in care aceste masini vor fi produse in serie si disponibile la scara larga, exista modalitati prin care putem folosi tehnologiile din prezent pentru a transforma condusul intr-o activitate mai placuta si mai putin stresanta.
Am realizat mai jos o lista de dispozitive – sau gadgeturi, cum li se mai spune – pe care cu siguranta le vei gasi utile daca petreci mult timp in spatele volanului.

Suport pentru telefon

Un suport pentru telefon nu este chiar un gadget in adevaratul sens al cuvantului, dar este un obiect care cu siguranta iti va face viata mult mai usoara cat esti la volan, fara sa mentionam aspectul legat de siguranta. Un astfel de suport fixeaza telefonul intr-o pozitie usor accesibila pentru sofer, permitandu-i astfel acestuia sa poata ajunge la telefon rapid, fara a i se distrage prea mult atentia de la condus.
De asemenea, in cazul in care folosesti un dispozitiv hands free, iti va fi mult mai usor sa raspunzi la telefon in cazul in care esti sunat spre deosebire de cazurile in care telefonul este pe bancheta din dreapta sau pierdut printre alte obiecte, caz in care va trebui sa-l cauti si astfel vei risca sa-ti pierzi atentia de la drum.
Un astfel de suport te ajuta si in cazul in care iti folosesti telefonul pe post de GPS. Astfel, fixand suportul intr-o pozitie care iti permite sa-l vezi fara a-ti abate atentia de la drum, te vei asigura ca nu vei rata nicio indicatie oferita de GPS si vei ajunge rapid si in siguranta la destinatie.
In functie de tipul de suport pe care il detii, acesta poate fi folosit si pentru alte tipuri de dispozitive, nu neaparat pentru telefoane. Suporturile universale sunt ajustabile, putand fi folosite si ca suport pentru GPS, MP3 Player, tablete sau alte tipuri de dispozitive. Pe de alta parte, exista si suporturi specifice, care se potrivesc unui anumit model de telefon (ex: iPhone).

Incarcator pentru telefon