Produsele Samsung, premiate pentru excelenta in design la IDEA 2022
8/8201
calendar_month 15 Sep 2022, 17:15

Samsung a castigat 42 premii în cadrul International Design Excellence Awards 2022 (IDEA 2022), printre care doua de aur, cinci de argint si un bronz. În plus, 34 dintre produsele companiei s-au calificat în finala competitiei datorita designului lor exceptional.
IDEA este unul dintre cele mai prestigioase evenimente de design industrial ce recunoaste meritele celor mai inovatoare solutii de design la nivel global. Evenimentul este sustinut de Societatea de Designeri Industriali din America (Industrial Designers Society of America - IDSA), fondata în 1980.
În acest an, IDEA a desemnat castigatorii pentru 20 categorii ce includ: casa, tehnologii pentru consumatori, interactiune digitala sau strategie de design. Printre criteriile cheie luate în considerare în alegerea castigatorilor se regasesc: inovarea în proiectare, beneficiul pentru utilizator, beneficiul pentru societate etc.
Designul produselor Samsung reflecta valorile în schimbare ale companiei si tehnologia inovatoare din spate. Produsele înscrise au fost recunoscute de specialistii IDEA ca fiind progresive si variate datorita designului lor interactiv, avansat si specific regiunii în care sunt comercializate.
„Este important sa oferim o experienta optimizata în linie cu valorile si stilurile de viata în continua schimbare ale consumatorilor. Vom continua sa depunem toate eforturile pentru a le oferi experiente sustenabile, prin creativitate în inovatie”, a declarat Jinsoo Kim, vicepresedinte executiv al Corporate Design Center, Samsung Electronics.
Gama Bespoke a castigat doua premii de aur pentru design si experienta de utilizare, datorita abilitatii sale de a se potrivi oricarui stil de viata al consumatorilor
Pachetul de bucatarie din gama Bespoke SUA (Pachet de bucatarie Bespoke SUA si Bespoke FDR RF8000B), ce include o serie de aparate de uz casnic (frigider, cuptor, cuptor cu microunde si masina de spalat vase disponibile în regiunea America de Nord), a fost unul dintre cei doi castigatori ai premiului de aur. Gama se bazeaza pe filosofia Bespoke, însemnand adaptarea la preferintele utilizatorilor, iar pachetul ofera o experienta de design integrat care pune accentul pe armonia din spatiul bucatarie.
Designul frigiderului cu 4 usi (usa franceza), lansat recent în America de Nord, maximizeaza confortul pentru consumatori, avand panouri pentru usi înlocuibile pe care posesorii le pot alege în functie de preferintele si stilul lor de viata. Zona pentru bauturi (The Beverage Center), construita în interior pentru a minimiza contaminarea, stocheaza apa curata si purificata, iar aparatul de gheata Dual Auto Ice Maker face rapid gheata de diferite dimensiuni.
Aspiratorul fara fir Bespoke Jet™, cu statie Clean Station™ all-in-one, a castigat, de asemenea, premiul de aur pentru excelenta în design. Bespoke Jet™ asigura o experienta completa care acopera întregul proces, de la curatare si eliminarea murdariei, pana la depozitare. Dupa plasarea aspiratorului în Clean Station™, utilizatorii pot goli compartimentul pentru praf printr-o simpla apasare de buton, evitand raspandirea prafului prin casa sau în aer. Designul all-in-one al Bespoke Jet™ face ca aspiratorul sa se potriveasca cu usurinta în orice spatiu.
O gama larga de produse Samsung au fost premiate cu cinci premii de argint si un premiu de bronz pentru design-ul lor avansat
Galaxy Tab S8, premiat cu argint, s-a facut remarcat prin rezistenta, forma subtire si greutatea mai mica, totul combinat cu cel mai mare afisaj AMOLED de 14.6 inch. Ecranul expandabil este protejat de cadrul din aluminiu Armor, ceea ce face tableta sa fie rezistenta la zgarieturi si mai putin predispusa la îndoire. Tableta dispune, de asemenea, de un pad dedicat de încarcare S Pen pe partea din spate a dispozitivului, care este integrat perfect cu carcasa camerei.
Tot argint a primit si programul Galaxy Upcycling at Home care ofera o noua viata smartphone-urilor Galaxy vechi, transformandu-le în dispozitive IoT, cu o simpla actualizare de software. Prin intermediul aplicatiei SmartThings, utilizatorii pot reutiliza smartphone-urile nefolosite sub alte forme, cum ar fi pe post de monitoare de supraveghere pentru copii sau animale de companie.
Alte premii de argint au fost obtinute de:\\\\r\\\\n
  \\\\r\\\\n

 • Samsung India Keyboard - tastatura pentru smartphone optimizata, care accepta tastarea mai rapida si mai usoara în 29 de limbi indiene.
 • \\\\r\\\\n
\\\\r\\\\n


\\\\r\\\\n
  \\\\r\\\\n

 • Senzor de gatire - gatirea preparatului prefarat este mai usoara prin conectarea Samsung Induction Cooking la SmartThings Kitchen Service.
 • \\\\r\\\\n
\\\\r\\\\n


\\\\r\\\\n
  \\\\r\\\\n

 • Samsung Air Hood, un design concept care combina functiile hotei, aerului conditionat si purificatorului de aer pentru a îmbunatati mediul de gatit în bucatariile din sud-vestul Asiei.
 • \\\\r\\\\n
\\\\r\\\\nBronzul a fost acordat carcasei Galaxy Z Flip3, care ofera o varietate de optiuni de personalizare a telefonului folosind un inel sau o curea colorata.Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?