Noile game Samsung Neo QLED, MICRO LED si OLED ale anului 2023, dezvaluite la CES
8/8358
calendar_month 04 Ian 2023, 11:35


• Gamele Neo QLED, MICRO LED si Samsung OLED ofera conectivitate securizata, dar si experiente de vizionare imbunatatite, premium si personalizate pentru fiecare utilizator in parte
• Noile produse si specificatii, inclusiv The Premiere 8K si The Freestyle cu Smart EDGE Blending, le ofera consumatorilor libertatea de a alege intocmai cand si unde doresc sa foloseasca dispozitivele
• Gama Samsung 2023 aduce sustenabilitatea mai aproape de consumatori prin reducerea amprentei sale de carbon pe tot parcursul ciclului de viata al produsului
Samsung Electronics a prezentat astazi, inainte de CES® 2023, noile game Neo QLED, MICRO LED si Samsung OLED, alaturi de o varietate de produse si accesorii lifestyle. Gama din acest an cuprinde produse avansate si inovatoare, ce integreaza optiuni de conectivitate imbunatatite si experiente personalizate.
Anul acesta Samsung face inca un pas inainte pentru a simplifica viata de zi cu zi a consumatorilor, printr-o integrare perfecta a mai multor dispozitive in intregul sau ecosistem, cu ajutorul platformei sale – SmartThings. Astfel, portofoliul larg de produse si optiuni oferite de Samsung ajuta utilizatorii sa-si construiasca propriile experiente personalizate cu dispozitivele pe care le folosesc in fiecare zi, datorita unor tehnologii mult mai intuitive.
„In 2023, impingem limitele inovatiei pentru a oferi consumatorilor nu doar o calitate premium a imaginii, dar si o experienta holistica care sa fie adaptata la ceea ce au nevoie si isi doresc de la casa lor conectata. Cu SmartThings, tehnologia noastra avansata este intuitiva, transformand viata oamenilor in una sustenabila, mai accesibila si mai placuta in fiecare zi", a declarat Cheolgi Kim, Vicepresedinte Executiv al diviziei Visual Display din cadrul Samsung Electronics.
Experiente premium si conectate cu Neo QLED
Cea mai recenta gama de televizoare Samsung Neo QLED 8K si 4K le ofera consumatorilor optiuni premium, care se potrivesc fiecarei nevoi. Calitatea imaginii Neo QLED datorata Quantum Mini LED, este optimizata de procesorul avansat Neural Quantum, care sustine procesarea in 14 biti si procesul de AI Upscaling. In plus, calitatea imaginii este sustinuta de caracteristici precum Shape Adaptive Light Control (controlul precis al luminii, fara “efect de inflorire” si cu un contrast precis) si Real Depth Enhancer Pro (AI detecteaza zonele pe care se concentreaza ochii si imbunatateste profunzimea imaginii) – cele doua confera senzatia unei imagini aproape tridimensionale.
Gama Samsung Neo QLED 2023 ofera mai mult decat doar o imagine clara. Ea integreaza acum un panou de inalta rezolutie si propriul algoritm Samsung care alimenteaza noul Auto HDR Remastering; acesta utilizeaza tehnologia AI deep learning pentru a analiza si a aplica, in timp real, efecte HDR (High Dynamic Range) asupra continutului Standard Dynamic Range (SDR) pentru fiecare scena vizionata, transformand astfel continut SDR intr-unul mai luminos si mai viu pentru o experienta captivanta.
De asemenea, utilizatorii SmartThings nu mai trebuie sa achizitioneze un dongle SmartThings separat, pentru a conecta si controla dispozitivele Zigbee si Thread; in 2023, modulul SmartThings Zigbee & Matter Thread One-Chip va fi integrat direct in produsele Samsung. Iar pentru cea mai buna experienta interconectata si pentru un control mai usor, SmartThings sincronizeaza automat nu doar dispozitivelele Samsung, ci si aparatele terte si dispozitivele compatibile IoT.1
• Chat in grup: Utilizatorii pot intra cu usurinta intr-un grup de chat live pentru a impartasi ganduri si a reactiona in timp real cu alte persoane care urmaresc acelasi continut.
• ConnecTime: Faciliteaza preluarea apelurilor video de pe dispozitivele conectate, oferind o platforma mai mare pentru apelurile video pe televizor si o tranzitie fara probleme la un dispozitiv mai mic, in caz ca un utilizator doreste sa plece si sa transfere apelul pe un alt ecran.
• Vizualizare harta 3D: Proiectata pentru a permite utilizatorilor sa controleze si sa monitorizeze in mod convenabil dispozitivele conectate, vizualizarea hartii 3D de la Samsung ofera utilizatorilor o imagine de ansamblu asupra casei lor si a tuturor dispozitivelor SmartThings.
Extinderea optiunilor de vizionare cu MICRO LED si Samsung OLED
Gama MICRO LED 2023 integreaza noi modele, ce variaza intre 50 si 140 de inci2, pentru a oferi consumatorilor o gama larga de optiuni cu o calitate a imaginii si o experienta de vizionare de neegalat. Datorita structurii sale modulare, MICRO LED-ul nu este limitat de forma si dimensiune, ceea ce il face complet personalizabil pentru a se potrivi configuratiei dorite de un consumator. In plus, indiferent de configuratie, experienta de vizionare devine captivanta datorita design-ului fara rame.
Si pentru a oferi consumatorilor si mai multe optiuni de vizionare, gama OLED 2023 de la Samsung este acum disponibila in dimensiunile de 55, 65 inci si integreaza si noile modele ultra-mari de 77 de inci. Cea mai recenta gama OLED de la Samsung integreaza tehnologia Quantum Dot, care a fost dezvoltata pentru Neo QLED-urile Samsung, precum si procesoarele Neural Quantum – pastrand punctele forte ale tehnologiei OLED si imbunatatind in acelasi timp limitarile legate de luminozitate si reprezentarea culorilor.
Gama extinsa vine cu un refresh rate de 144Hz si toate caracteristicile inteligente, marca Samsung. Si, pentru prima data pe un televizor OLED, Samsung OLED vine cu certificarea AMD FreeSync Premium Pro, pentru cea mai buna experienta de joc pe OLED.
Explorati o noua lume a jocurilor
Gama de televizoare Samsung Neo QLED a fost gandita de la inceput pentru a oferi pasionatilor de gaming de la an la an experiente revolutionare - de la tehnologii precum Motion Xcelerator Turbo Pro, cu rata de refresh de 144Hz pentru jocuri fluide sau FreeSync Premium Pro pentru scaderea efectelor de tip ,,tear" si ,,stutter", la caracteristici inovatoare precum Super UltrawideGameVIew 32:9 pentru ca utilizatorii sa vada mai multe detalii dintr-un joc, Object Tracking Sound+ pentru ca sunetele din joc sa fie cat mai realiste sau 4 porturi HDMI 2.1 pentru a conecta mai multe dispozitive.
In 2023, actualizarile aduse pentru GameBar 3.0 cu MiniMap Sharing3 si Virtual Aim Point transforma experienta pentru fiecare tip de gamer. MiniMap Sharing permite jucatorilor sa vada minimap-ul jocului pe orice ecran, in timp ce Virtual Aim Point, concepute pentru first-person shooters (FPS), permite jucatorilor sa vizualizeze mult mai bine tinta in orice joc, pentru a executa lovitura perfecta.
Imbunatatiti-va stilul de viata cu o gama extinsa de produse lifestyle si caracteristici noi
Nevoile de zi cu zi ale consumatorilor si implicit ale pasionatilor de gaming sunt in continua schimbare. Pentru a sustine acest aspect, Samsung a prezentat noi produse si specificatii, cu scopul de a ridica experienta utilizatorului la un alt nivel, permitand personalizarea modului in care vizualizeaza si experimenteaza ecranele.
• The Premiere 8K: In 2023, Samsung introduce o noua varianta a proiectorului sau laser, The Premiere 8K. Gama de proiectoare ultra-short throw vine acum cu un model 8K, oferind utilizatorilor acelasi ecran ultra-mare la o rezolutie si mai ridicata. Suporta o dimensiune maxima a ecranului de 150 de inci, cu o rezolutie pe masura.
• Freestyle cu Smart EDGE Blending: Freestyle este un proiector flexibil si inovator, ce permite consumatorilor sa vizioneze orice doresc, oriunde doresc. In 2023, utilizatorii pot profita de noua functie Smart EDGE Blending, care permite utilizarea simultana a doua dispozitive, facand posibila vizionarea continutului in configuratia 21:9, fara alte ajustari manuale.
• Noua interfata de utilizator si accesorii: In 2023, Samsung introduce un Art Store nou si imbunatatit, cu functii precum previzualizari si oferte extinse de continut, care imita experienta de a vizita o galerie sau un muzeu; de asemenea, introduce si o optiune de rama metalica pentru televizorul The Frame, aducand un aspect modern si premium. Cea mai recenta gama de televizoare Samsung poate fi montata cu Auto Rotating Wall Mount & Stand, care replica vizionarea pe verticala si rotirea ecranului automata, specifica The Sero, la alte televizoare, inclusiv pe The Frame si pe gama Neo QLED.
Sustenabilitate zi de zi cu ecranele Samsung
In conformitate cu cea mai recenta strategie de mediu, anuntata in 2022, Samsung lucreaza in mod constant cu partenerii si clientii pentru a fi eco-constient pe tot parcursul ciclului de viata al produsului. Ca urmare, fiecare pas este mai ecologic - de la eficientizarea procesului de fabricatie, la reducerea si optimizarea ambalajelor si schimbarea modului in care consumatorii isi folosesc produsele.
• Materiale reciclate: Pentru gama din 2023, Samsung va inlocui 20% din piesele de suport, utilizate pentru telecomanda SolarCell, cu plastic reciclat din deseuri recuperate din ocean. In plus, principalele componente ale placii de alimentare integreaza parti ale cutiilor de aluminiu reciclate si cupru, inlocuind aproximativ 12% din materialele utilizate initial.
• Reducerea impactului productiei: Samsung a proiectat o matrita de injectie usoara, care necesita mai putine materiale, cu o structura care poate fi reutilizata, reducand consumul total de energie si numarul materiilor prime necesare pentru productie.
• Modul AI de economisire a energiei: Cu ajutorul SmartThings, gama de televizoare Samsung 2023 integreaza modul de economisire AI a energiei, ajutand utilizatorii sa economiseasca mai multa. Serviciul de energie SmartThings de pe televizoare ajuta la reducerea amprentei de carbon prin modificari simple, cum ar fi schimbarea automata la modul de economisire a energiei pe anumite dispozitive atunci cand nu sunt utilizate; iar cu ajutorul vizualizarii hartii 3D, va fi mai usor sa obtineti o imagine de ansamblu a dispozitivelor conectate si sa puneti in practica idei de economisire.
• Ambalaje eco: In 2023, Samsung Eco-Packaging va veni cu imprimare minima, astfel incat este sa fie consumata mai putina cerneala in productie. In plus, compania va folosi banda de hartie pentru a reduce utilizarea plasticului in ambalajele sale, iar dimensiunile pachetelor vor fi si ele reduse pentru a diminua emisiile globale de carbon.
Peisaj sonor multidimensional si calitate audio cu AI
O experienta premium a ecranului este completa doar cu un sunet ultra-imersiv. In timp ce televizoarele Samsung vin cu difuzoare impresionante incorporate, acestea au si caracteristici si dispozitive audio puternice, pentru a transforma experienta de vizionare in ceva cu adevarat cinematografic.
• AI Sound Remastering: In 2023, televizorul si soundbar-ul varf de gama Samsung ofera Sound Remastering, care utilizeaza inteligenta artificiala pentru a imbunatati perfomanta sonora, astfel incat fiecare sunet sa fie clar si la volumul potrivit.
• Soundbar-uri noi: Pe langa soundbar-ul HW-Q990C, cu un sistem de sunet pe canale 11.1.4 care suporta Dolby Atmos, soundbar-ul ultra-subtire HW-S800B ofera un sunet imersiv puternic in Dolby Atmos, pe un sistem de sunet 3.1.2, care are doar 40 mm inaltime si 38 mm adancime. Este usor de plasat alaturi de orice televizor si ofera in continuare un sunet clar cu bas puternic.
• Q-Symphony: Reprezentand o noua demonstratie de armoniei intre televizor si soundbar, noul Q-Symphony din 2023 va oferi un sunet la un alt nivel; soundbar-ul acceseaza unitatea de procesare neuronala a televizorului pentru a analiza semnalele audio si a procesa fiecare sunet, pentru o experienta sonora in detaliu si completa.
Aceste caracteristici si dispozitive audio completeaza procesul de vizionare, astfel incat, in 2023, dispozitivele Samsung sa ofere cea mai buna experienta de produse conectate, puternice si personalizabile de pana acum.
Pentru a primi noutati legate de precomenzi4 si mai multe informatii, inclusiv imagini sau videoclipuri despre produsele pe care Samsung le anunta la CES 2023, va rugam sa vizitati www.samsung.com/ro.
* Toate functionalitatile, caracteristicile, specificatiile si alte informatii despre produs furnizate in acest document, inclusiv, dar fara a se limita la, beneficiile, designul, preturile, componentele, performanta, disponibilitatea si capacitatile produsului pot fi modificate fara notificare sau obligatie. Disponibilitatea produselor, serviciilor si caracteristicilor mentionate mai sus poat varia in functie de regiune.