Descopera noua gama Samsung 2022, conceputa pentru experiente personalizate inovatoare
7/7987
calendar_month 31 Mar 2022, 14:10

Produsele din gama 2022 ofera tehnologii, caracteristici si design-uri noi, de ultima generatie, pentru o experienta redefinita pe mai multe dispozitive

Samsung Electronics Co., Ltd. si-a prezentat astazi gama 2022 de Neo QLED 8K, soundbar, accesorii si initiative de sustenabilitate în cadrul evenimentului sau virtual Unbox & Discover. Prin intermediul acestei noi game, Samsung îsi propune sa redefineasca rolul televizorului prin crearea de ecrane de ultima generatie, frumos proiectate, capabile sa ofere mai mult decat simpla componenta de divertisment. Produsele si caracteristicile din acest an propulseaza ecranul pe noi culmi, oferind un hub central pentru joaca, conectivitate, munca si multe altele.

„Ne concentram pe crearea unei experiente fara cusur pe toate produsele noastre, care sa le permita utilizatorilor sa se bucure, fara efort, de toate beneficiile acestora. Noul Neo QLED 8K 2022 este proiectat pentru a satisface toate nevoile, precum si pentru a sustine si încuraja pasiunile consumatorilor nostri, iar inovatiile sunt declansate prin intermediul experientele lor. Neo QLED 8K are, de asemenea, puterea de a debloca noi experiente, fiind cel mai important dispozitiv aflat în centrul locuintei”, a declarat Jong-Hee(JH) Han, Vice Chairman, CEO and Head of Samsung Electronics’ DX (Device eXperience) Division.

Portofoliul Samsung pentru 2022 a fost dezvoltat pe baza viziunii „Screens Everywhere, Screens for All”, pozitionand televizoarele în centrul casei si al vietii de zi cu zi a utilizatorilor. În conformitate cu aceasta viziune, Samsung a creat dispozitive care se conecteaza perfect între ele pentru a oferi posibilitati de personalizare si conectivitate cat mai extinse, asigurandu-se ca exista un ecran potrivit pentru fiecare ocazie si stil de viata. Din punct de vedere istoric, televizoarele si ecranele, în general, au fost asociate în principal cu actul de „vizionare”, dar Neo QLED 8K îsi propune sa schimbe acest lucru prin extinderea experientei de utilizare.

Neo QLED 8K: Acum chiar si mai bun
Neo QLED 8K 2022 a fost îmbunatatit pentru a duce experienta cu un ecran mare la un alt nivel. În centrul tehnologiei de functionare al acestui model se afla Neural Quantum Processor 8K. Cel mai recent procesor are 20 de retele neurale independente bazate pe AI, fiecare analizand caracteristicile continutului si calitatea imaginii pentru o vizualizare optima, indiferent de sursa continutului ales.

Neural Quantum Processor 8K ofera acum si o noua inovatie tehnologica – Real Depth Enhancer. Aceasta scaneaza ecranul si maximizeaza contrastul în raport cu fundalul imaginii prin îmbunatatirea subiectului central, pastrand fundalul neprocesat. Aceasta tehnologie functioneaza în mod similar cu modul în care ochiul uman percepe imaginile în viata reala, astfel încat subiectul de pe ecran sa iasa în evidenta pe fundal.

Procesorul, în combinatie cu puternicele Mini-LED-uri Quantum, creeaza o iluminare precisa si controlata, astfel încat atat zonele luminoase, cat si spatiul întunecat din jurul lor sa nu se modifice – o caracteristica pe care Samsung a numit-o Shape Adaptive Light Control. De exemplu, luna plina va ramane stralucitoare pe cerul întunecat al noptii.

De fapt, noul QLED 2022 de la Samsung a primit prima certificare „Pantone Validated” din lume din partea Pantone, autoritatea globala în domeniul culorilor si creatorul sistemului Pantone Matching System (PMS), ceea ce înseamna ca modelele reproduc în mod autentic peste 2.000 de culori, precum si cele 110 de nuante de piele, recent adaugate, gasite în ghidurile Pantone. În plus, aceste culori stralucitoare sunt confortabil de vizualizat cu noul mod EyeComfort. Functia foloseste tehnologia AI pentru a regla automat luminozitatea si temperatura de culoare a ecranului în functie de cat de luminos sau întunecat este ambientul încaperii, îmbinand informatiile referitoare la momentul din zi, apus/rasarit, pentru a optimiza cea mai confortabila experienta de vizionare.Sunet captivant Dolby Atmos cu functii inteligente
Pentru o adevarata experienta imersiva, televizoarele si ecranele au nevoie de un sunet puternic si nuantat pentru a se potrivi cu culorile bogate si detaliile clare. Neural Quantum Processor 8K bazat pe AI analizeaza continutul de pe ecran în timp real, astfel încat functiile Adaptive Sound sa poata urmari si varia semnalul audio între difuzoare pentru a se sincroniza exact cu miscarea de pe ecran.

În ceea ce priveste QN900B, modelul premium Neo QLED 8K, toate sunetele provin dintr-un sistem audio de 90W pe 6.2.4 canale, cu difuzoare noi de top si Dolby Atmos cu Object Tracking Sound Pro. Aceasta tehnologie a fost aplicata si la recunoasterea vocii personajelor prin intermediul Voice Tracking Sound, astfel încat efectele sonore si vocile sa urmareasca cu adevarat miscarea de pe ecran.

Samsung introduce, de asemenea, Dolby Atmos Wireless pe televizoarele sale Neo QLED 4K si 8K – asta înseamna o calitate audio impecabila, fara multitudinea de cabluri inestetice HDMI. Dolby Atmos Wireless va fi compatibil si cu noul Soundbar Ultra Slim 2022 de la Samsung, conceput pentru o experienta audio captivanta cu un aspect mai estetic si o configurare minima.

Experienta de vizionare
Pentru a asigura o experienta cat se poate de perfecta, gama 2022 este echipata cu functii si interfete de utilizare noi si mai inteligente, permitand televizoarelor si ecranelor Samsung sa devina un punct central de comanda pentru vizionarea de continut, controlul dispozitivelor, gaming, antrenamente fizice si multe altele.

Nou Smart Hub: Anul acesta, Samsung a lansat si Smart Hub 2022, noua sa interfata de utilizare, dezvoltata de Tizen. Noul Samsung Smart Hub aduce fiecare aspect al experientei inteligente pe un singur ecran de pornire, usor de navigat. Noul tab clasifica functiile, setarile si continutul în trei categorii pentru o experienta de utilizare fluenta si facila: Media, Gaming Hub si Ambient.


\\\\\\\\r\\\\\\\\n
  \\\\\\\\r\\\\\\\\n


 • \\\\\\\\r\\\\\\\\n
   \\\\\\\\r\\\\\\\\n

  • Media: Ecranul Media se organizeaza în functie de optiunile de divertisment ale utilizatorilor – inclusiv platformele de filme si streaming – si se adapteaza conform preferintelor utilizatorilor cu ajutorul unui mecanism de învatare automata (machine learning) pentru a face recomandari inteligente pe toate platformele si serviciile.
  • \\\\\\\\r\\\\\\\\n
  \\\\\\\\r\\\\\\\\n

 • \\\\\\\\r\\\\\\\\n
\\\\\\\\r\\\\\\\\n

\\\\\\\\r\\\\\\\\n
  \\\\\\\\r\\\\\\\\n


 • \\\\\\\\r\\\\\\\\n
   \\\\\\\\r\\\\\\\\n

  • Gaming Hub: Gaming Hub este o noua platforma de explorare a game streaming-ului care face legatura între hardware si software pentru a oferi o experienta perfecta pentru jucatori. Nu necesita descarcari si spatiu de stocare. Samsung a anuntat, de asemenea, parteneriate cu cele mai importante servicii de streaming de gaming – NVIDIA GeForce NOW, Stadia™ si Utomik, urmand sa fie anuntate si altele – pentru a-si integra bibliotecile de jocuri în Gaming Hub. Noua platforma va fi disponibila în cursul acestui an pe anumite modele Samsung Smart TV din 20221. Data de lansare si disponibilitatea acestui serviciu poate varia în functie de regiune.
  • \\\\\\\\r\\\\\\\\n
  \\\\\\\\r\\\\\\\\n

 • \\\\\\\\r\\\\\\\\n
\\\\\\\\r\\\\\\\\n

\\\\\\\\r\\\\\\\\n
  \\\\\\\\r\\\\\\\\n


 • \\\\\\\\r\\\\\\\\n
   \\\\\\\\r\\\\\\\\n

  • Ambient: Ecranul Ambient îmbunatateste estetica încaperii, fie prin sincronizarea continutului de pe ecran cu decorul spatiului în care este amplasat, fie printr-o serie atragatoare de opere de arta.
  • \\\\\\\\r\\\\\\\\n
  \\\\\\\\r\\\\\\\\n

 • \\\\\\\\r\\\\\\\\n
\\\\\\\\r\\\\\\\\n

\\\\\\\\r\\\\\\\\n
  \\\\\\\\r\\\\\\\\n

 • Experienta de gaming: pe langa noul Gaming Hub, gama 2022 vine cu specificatii si caracteristici create special pentru o experienta de gaming la nivel superlativ. Acestea includ patru porturi HDMI 2.1 compatibile, gaming Motion Xcelerator Turbo Pro 4K 144Hz, Super Ultrawide GameView si Game Bar, transformand experienta de gaming într-una mai dinamica si mai usor accesibila. Cu aceste îmbunatatiri incredibile la nivel de calitate a imaginii si setari, jocurile vor fi mai realiste si mai palpitante ca niciodata. Samsung va introduce, de asemenea, o gama exclusiva de televizoare pentru jocuri în dimensiuni de 43 si 50 inci în viitorul apropiat.
 • \\\\\\\\r\\\\\\\\n
\\\\\\\\r\\\\\\\\n

\\\\\\\\r\\\\\\\\n
  \\\\\\\\r\\\\\\\\n

 • SmartThings: O componenta esentiala a experientei conectate este SmartThings de la Samsung. Cu SmartThings, ecranul devine o interfata centrala pentru a controla, în mod convenabil, alte dispozitive de acasa dintr-un singur punct de comanda. Aceasta caracteristica, inclusa pe televizoarele Samsung, foloseste ecranul mare pentru a ajuta utilizatorii sa descopere, sa vizualizeze si sa controleze dispozitivele dintr-o singura miscare.
 • \\\\\\\\r\\\\\\\\n
\\\\\\\\r\\\\\\\\n

\\\\\\\\r\\\\\\\\n
  \\\\\\\\r\\\\\\\\n

 • Platforma NFT: Noutatea gamei 2022 este data si de Platforma NFT a Samsung, în parteneriat cu liderul acestei industrii, Nifty Gateway. Modul Ambient va oferi consumatorilor o platforma NFT unica pentru a explora si afisa opere de arta digitala NFT pe Neo QLED si QLED-uri 2022, o noua modalitate de a colectiona si prezenta opere de arta2.
 • \\\\\\\\r\\\\\\\\n
\\\\\\\\r\\\\\\\\n
Sustenabilitatea la baza cu „Going Green”
Samsung se gandeste întotdeauna la modul în care procesul de fabricatie si utilizarea produselor pot impacta mediul înconjurator, cautand modalitati de a reduce efectele si de a construi un viitor mai bun pentru planeta.


\\\\\\\\r\\\\\\\\n
  \\\\\\\\r\\\\\\\\n

 • Eco-Packaging: Samsung îsi îmbunatateste ambalajul ecologic cu 90% mai putina cerneala, îndepartand totodata capsele din procesul de productie. Ambele îmbunatatiri reduc deseurile si faciliteaza procesarea de catre centrele de reciclare.
 • \\\\\\\\r\\\\\\\\n
\\\\\\\\r\\\\\\\\n

\\\\\\\\r\\\\\\\\n
  \\\\\\\\r\\\\\\\\n

 • Telecomanda SolarCell: Telecomanda SolarCell a primit si o noua îmbunatatire pentru gama 2022. Este cu 88% mai eficienta decat modelele anterioare din 2020. Acum sunt complet fara baterie si pot fi încarcate prin intermediul frecventei radio de 2,4GHz – obtinand, de exemplu, energie din cea reziduala emisa de routerele Wi-Fi.
 • \\\\\\\\r\\\\\\\\n
\\\\\\\\r\\\\\\\\n

\\\\\\\\r\\\\\\\\n
  \\\\\\\\r\\\\\\\\n

 • Materiale reciclate: televizoarele, monitoarele, panourile digitale si telecomenzile Samsung din 2022 au în componenta lor rasina reciclata. În special, monitoarele de înalta rezolutie folosesc rasina reciclata din plasticul colectat din ocean, în zonele de coasta, care altfel ar fi devenit deseuri marine periculoase.
 • \\\\\\\\r\\\\\\\\n
\\\\\\\\r\\\\\\\\n

\\\\\\\\r\\\\\\\\n
  \\\\\\\\r\\\\\\\\n

 • Certificarea Carbon Trust: Samsung Neo QLED 8K/4K a obtinut certificarea „Reducing CO2” din partea Carbon Trust, demonstrand ca amprenta de carbon pentru gama Neo QLED este redusa de la an la an.
 • \\\\\\\\r\\\\\\\\n
\\\\\\\\r\\\\\\\\n
Personalizare prin accesorii
Fiecare utilizator are preferintele sale unice atunci cand vine vorba de televizoare, motiv pentru care Samsung a creat accesorii noi pentru televizoarele sale din 2022, care faciliteaza experiente TV cu totul noi.


\\\\\\\\r\\\\\\\\n
  \\\\\\\\r\\\\\\\\n

 • Suport de perete Slim Fit: Pentru cei care doresc sa-si monteze ecranul pe perete, Suportul de perete Slim Fit îi permite televizorului sa fie pozitionat foarte aproape de perete, oferind în acelasi timp pivotare în sus, în jos si în lateral pentru unghiul perfect, indiferent de locul în care este asezat privitorul.
 • \\\\\\\\r\\\\\\\\n
\\\\\\\\r\\\\\\\\n

\\\\\\\\r\\\\\\\\n
  \\\\\\\\r\\\\\\\\n

 • Studio Stand: În cazul în care se prefera suportul TV, Studio Stand ofera o modalitate unica si eleganta de afisare a Neo QLED 8K într-o maniera artistica.
 • \\\\\\\\r\\\\\\\\n
\\\\\\\\r\\\\\\\\n

\\\\\\\\r\\\\\\\\n
  \\\\\\\\r\\\\\\\\n

 • Rotire automata: noul accesoriu, prezent pana acum doar la modelul Sero, permite atat pozitionarea verticala, cat si orizontala (standard) a noului Neo QLED 8K. Rotatia Automata aduce continutul vertical specific dispozitivelor mobile pe ecranul mare, arta portretului pe tot ecranul si experiente MultiView pe noi layouts. Poate fi folosit ca stand sau ca suport de perete, astfel încat, indiferent de continut, imaginea sa fie redata pe întregul ecran pentru a optimiza experienta de vizionare.
 • \\\\\\\\r\\\\\\\\n
\\\\\\\\r\\\\\\\\n
Pentru precomanda sau pentru mai multe informatii despre produsele TV Samsung, va rugam sa vizitati www.samsung.com/.


1 Disponibilitatea Gaming Hub poate varia în functie de regiune.


2 Caracteristicile detaliate sau interfata de utilizare pot varia în functie de model si regiune.Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?