Avantajele aparatelor de aer conditionat cu Inverter
7/7031
calendar_month 04 Iul 2016, 15:35

Domeniul climatizarii se afla in continua schimbare si perfectionare, tehnologiile fiind to mai nisate pe crearea unor functii automatizate care sa ofere un plus de confort consumatorului final. Multitudinea de produse existente pe piata ne pune in dificultatea de a alege si ne constrange sa cercetam atent beneficiile pe care ni le aduc sistemele de climatizare.

Despre tehnologia Inverter

Ceea ce ar trebui sa stiti este camodelele de aparate de aer conditionat create pe baza tehnologiei Inverter sunt mult mai eficiente in procesul de functionare si de optimizare a consumului de energie. Tehnologia Inverter se bazeaza pe utilizarea unui compresor cu o calitate frigorifica si calorica variabila. Compresorul este conectat la o unitate electronica care controleaza turatia ventilatoarelor si capacitatea acestuia cu scopul de a raci aerul intr-un timp cat mai scurt. Ritmul de functionare variaza, in momentul in care temperatura ajunge aproape de valoarea setata, unitatea micsoreaza turatia ventilatoarelor, iar de indata ce se atinge temperatura prestabilita, compresorul functioneaza in permanenta pentru a mentine pragul de temperatura stabilit. In aceasta etapa, functionarea compresorului este la o capacitate mica, ceea ce implica un consum de energie scazut si costuri mai mici. Comparativ cu aparatele de aer conditionat clasice, consumul de energie este cu 30% mai mic.
Capacitatea de racire/incalzire (BTU)
Un aspect esential in alegerea unui aparat de aer conditionat efficient il reprezinta capacitatea de racire sau incalzire. Aceasta este exprimata in British Thermal Units (BTU). Un metru patrat implica un nivel de racire sau incalzire care corespunde cu 500 BTU, un BTU mai mare avand, practic, o capacitate de acoperire sporita.
Alte functii ale aparatelor de aer conditionat cu inverter
Aparatele care sunt create pe baza tehnologiei Inverter vin si cu o serie de functii imbunatatite pentru a asigura un confort sporit si sunt foarte eficace pe durata sezonului rece datorita faptului ca permit mentinerea temperaturii la un nivel constant. In plus, produsele de acest tip se incadreaza in clasele A de consum energetic, clasa A+++ fiind si cea mai buna din punct de vedere al consumului de energie. Preturile produselor din clasa de top, A+++ sunt usor mai ridicate, insa costul se amortizeaza in timp scurt datorita consumului scazut de energie si calitatii deosebite a produselor.
Nivelul de zgomot al aparatelor de aer conditionat este foarte scazut, apropiindu-se de silentios. De aceea, sunt perfecte pentru utilizarea pe timpul noptii pentru ca vor mentine o temperatura optima, fara a face zgomot. In plus, functia sleep diminueaza gradul de racire si permite repornirea aparatului daca temperatura ajunge sub valoarea prestabilita.
Aparatele cu Inverter sunt de obicei dotate cu functii de dezumidificare, curatare automata, functie de incalzire pentru sezonul rece, functie Turbo care permite incalzirea sau racirea rapida a incaperii, precum si cu filtre performante care retin praful si impuritatile din aer si ajuta la mentinerea unui aer curat, inlatura mirosurile neplacute si impiedica transferul de agenti din exterior in interior. In plus, aceste aparate sunt stabile in functionare si au o durata de viata mai mare cu 50% decat aparatele care au un compresor de tip clasic.
Superklima Instalatii comercializeaza o gama complexa de produse destinate climatizarii si ofera servicii profesionale de montaj, mentenanta si service ale acestora. Produsele au preturi competitive si apartin producatorilor de top din domeniu: Haier, Hitachi, Aircool, Samsung, Sanyo, LG, Daikin, Panasonic, Nordstar, Viadru, Yamato, Fujiko, Fujitsu, Osaka, Gree, Whirlpool, Aux, Ariston, Chigo.