Finalistii concursului de scenarii WRITE A SCREENPLAY FOR anuntati cu ocazia proiectiei caritabile din 27 aprilie
8/8563
calendar_month 24 Apr 2023, 11:40

Vineri seara, in cadrul galei de deschidere a celei de-a 7-a editii a American Independent Film Festival, au fost anuntati semifinalistii concursului de scenarii WRITE A SCREENPLAY FOR… (WSF), ajuns la a 5-a editie si organizat de Asociatia Cinemascop cu sprijinul PRO TV. Finalistii vor fi anuntati in cadrul proiectiei caritabile a filmului R.M.N. din 27 aprilie.
Dupa ce au scris pentru Sebastian Stan, Anamaria Marinca, Vlad Ivanov, Ioana Bugarin ori Generatia Z, anul acesta concurentii au aplicat cu scenarii de comedie sau thriller pentru lungmetraj sau miniserie TV. Din cele peste 300 de proiecte trimise din 15 tari, mentorii editiei de anul acesta - Gabriela Iacob (Head of Scripted Development PRO TV) si Cristian Mungiu (regizor si scenarist) - au ales proiectele semifinaliste:
Pentru MINISERIE TV:
Eugene Buica, Vera Ion – ROMANUL
Miruna Popescu – SOLD INTO RUIN
Rolando Matsangos – UITARE
Irina Hutu – DINCOLO DE LINIA ALBASTRA
Adrian Ciubotaru, Adrian Spier, Adrian Stoica a.k.a. Celula de content – SAPTELEI
Carina Toma – IMPOSTORII SRL
Alex Tibu, Serban Racoviteanu – TRAFIC
Paul Razavn Macovei, Serban Racoviteanu – BAD BOYZ
Raul Gheba – FAKEM NEWS
Pentru LUNGMETRAJ:
Iulia Rugina – DRIFT
Raul Gheba – HARAP ALB SI PRIETENII SAI
Marco Trotta, Paolo Guardaschione – A SON, A MOTHER
Monique Fisher, Nicholas Denton – ONE WHO HIDES FROM DRAMA
Diana Duca a.k.a Nola Bel – YUSUF'S WOMEN
Liviu Sandulescu, Iulia Lumanare – EXPLOATATA
Razvan Oprescu, Ioana Turcan – DUCTIL
Gabriel Branescu – LIKE FATHER AND SON
Thelyia Petraki – WAKE
Alexandra Badea – FUGA
Zsigmond Kungl – ANDOR, LIZA, AND THE BOY WHO DIDN’T WANT TO HAVE SEX
Artur Erhan, Cris Akeroyd – CIULEANDRA
Youcef Merabet – THE BIRDS THAT LEFT
Pedro Paolo Araujo – DOTS AND DASHES
Andra Hera – PIETA
Finalistii concursului ce vor fi anuntati pe 27 aprilie vor beneficia de o perioada de sase luni de lucru ghidat, cu scenaristi si consultanti care ii vor sprijini pana la dezvoltarea unui scenariu complet. Etapa de dezvoltare a proiectelor va include sesiuni de training cu Gabriela Iacob, individuale si de grup, pentru scrierea miniseriilor de TV si cu Marietta von Hausswolff von Baumgarten pentru filme de lung metraj.
Din scenariile complete, PRO TV si Asociatia Cinemascop vor alege proiectele care vor fi considerate pentru intrarea in circuitul de productie.
Joi, 27 aprilie, de la ora 20:30, la Cinema Elvire Popesco, AIFF inchide prima etapa a fundraisingului pentru cauza sociala pe care o sustine la aceasta editie cu o proiectie caritabila a filmului R.M.N. de Cristian Mungiu. Toate incasarile din vanzarea biletelor vor fi directionate catre asociatiile Animals International, Asociatia ARCA si Bruno Shelter care militeaza pentru interzicerea transportului de animale vii.
Biletele sunt deja disponibile pe Eventbook: https://bit.ly/3As2kax
„Profitand de faptul ca AIFF si inceputul exploatarii R.M.N. in America de Nord (SUA si Canada) au loc cam in acelasi timp, organizam proiectii caritabile cu R.M.N. cu ambele ocazii. In SUA va avea loc o proiectie caritabila pe 26 aprilie la IFC Center cu invitati din lumea filmului si a charity-ului, proiectie insotita de un chat despre film pe care il voi avea cu Ethan Hawke. Toate incasarile vor fi donate catre Asociatia OvidiuRo pentru programe de educatie si lectura pentru copii din medii defavorizate. In Romania, proiectia caritabila cu R.M.N. va avea loc pe 27 aprilie la Cinema Elvire Popesco, iar incasarile vor merge catre ONG-urile pentru animale. Proiectia din Romania e una din ultimele sanse de a vedea R.M.N. pe ecrane inainte ca filmul sa intre pe platforme care sa permita vizionarea lui de acasa – insa pe ecrane mai mici.” declara Cristian Mungiu in interviul acordat cu ocazia festivalului publicatiei Dilema Veche.
American Independent Film Festival.7 isi asteapta spectatorii in Bucuresti la Cinema Elvire Popesco si Cinemateca Eforie iar in Cluj-Napoca la Cinema Victoria si Cinema Arta cu cele mai noi titluri din cinematografia americana independenta. Toate detaliile despre program si bilete pot fi gasite pe www.filmedefestival.ro!
AIFF continua in luna mai cu proiectii in tara si se incheie cu proiectii in aer liber in Bucuresti, intre 23 si 25 iunie, la Roaba de Cultura, in Parcul Herestrau, intr-un eveniment de lifestyle mai amplu.