BEBRAS International Challenge: Provocare pentru profesorii si elevii din Romania
3/35273
calendar_month 25 Sep 2023, 12:47


Cel mai mare eveniment global de programare creativa, BEBRAS International Challenge, este organizat anual in Romania de catre ECDL/ICDL. 

Scopul principal al BEBRAS este sa introduca elevii de toate varstele in domeniul gandirii computationale si sa ii atraga catre Informatica. Participarea la acest eveniment este voluntara pentru profesorii coordonatori si gratuita pentru toti elevii romani.

Intre 25 septembrie si 1 octombrie, toti profesorii din Romania sunt invitati sa se inscrie online la BEBRAS International Challenge. 

In perioada 9-15 octombrie vor avea loc inscrierile pentru elevi.

Anul acesta, BEBRAS se va desfasura in toate scolile interesate din Romania, in perioada 30 octombrie - 05 noiembrie 2023.

Detalii pe concurs.bebras.ro

Competentele de gandire algoritmica si programare pot fi certificate international prin modulul international ECDL/ICDL Computing (Python).

In fiecare an, mii de elevi din intreaga tara, alaturi de sute de profesori coordonatori, se alatura evenimentului global BEBRAS International Challenge.

Participarea la aceasta competitie le ofera elevilor oportunitatea de a-si testa abilitatile logice si de calcul, prin intermediul diferitelor tipuri de probleme amuzante, dar si provocatoare.

Competitia se desfasora exclusiv online in cadrul fiecarei unitati scolare, sub supravegherea unui profesor. Participarea la acest concurs este gratuita pentru toti elevii.

Competitia se desfasoara pe 4 categorii: Benjamin (clasele V si VI), Cadet (clasele VII si VIII), Junior (clasele IX si X), Senior (clasele XI si XII).

Elevii romani vor raspunde provocarii BEBRAS in perioada 30 octombrie - 05 noiembrie, alaturandu-se tinerilor din peste 55 de tari din intreaga lume. Elevii si profesorii care nu vor putea sustine concursul in perioada respectiva din cauza vacantei de toamna, vor putea accesa competitia, pe cale de exceptie, in perioada 6 – 12 noiembrie 2023.

Pana acum, au participat peste 80.000 de elevi din toata tara la editiile anterioare BEBRAS Romania.

Informatii despre Bebras Romania sunt disponibile pe concurs.bebras.ro sau la email concurs@bebras.ro.

ECDL sprijina cu fermitate initiativele de dezvoltare a competentelor digitale si pledeaza in favoarea unei abordari integrate a educatiei IT, care sa ii ofere fiecarui elev posibilitatea de a invata elementele fundamentale ale informaticii,  in acelasi timp cu alfabetizarea digitala. Competentele de alfabetizare digitala sunt relevante si sustin toate celelalte materii. Ca urmare, aceste competente ar trebui dezvoltate simultan si complementar cu Informatica.

Astazi, este esential ca elevii si profesorii sa isi dezvolte abilitati ITC solide. Numai asa scolile pot beneficia de tehnologia online si de toate oportunitatile si facilitatile digitale de invatare si predare.

In Romania pana in prezent, peste 110 000 de liceeni si-au echivalat proba de competente digitale de la Bacalaureat cu ECDL PROFIL BAC.

ECDL/ICDL a lansat modulul Computing, prin care se pot certifica la standard international competentele de programare (Python) si gandire algoritmica.Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?