Deloitte Romania da startul inscrierilor pentru cea de-a 24-a editie a competitiei Technology Fast 50 Europa Centrala
3/34983
calendar_month 15 Iun 2023, 12:50

Deloitte România dă startul înscrierilor pentru cea de-a 24-a ediție a competiției Technology Fast 50 Europa Centrală, adresată tuturor companiilor locale din domeniul tehnologiei, din sectorul public sau privat, indiferent de dimensiune, care înregistrează o creștere accelerată. Competiția se desfășoară simultan în 18 țări din Europa Centrală, respectiv Albania, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Kosovo, Letonia, Lituania, Macedonia de Nord, Moldova, Muntenegru, Polonia, România, Serbia, Slovacia și Slovenia, și oferă atât companiilor mature, cât și celor aflate în etapa de dezvoltare, o platformă prin care își pot evidenția poziția de lider în domeniul lor de activitate.

Deloitte Technology Fast 50 Europa Centrală este un program care evidențiază cele mai dinamice 50 de companii din regiune în domeniul tehnologiei, în funcție de creșterea procentuală a veniturilor din ultimii patru ani (2019-2022) și include companii din toate sectoarele conexe – comunicații, tehnologii pentru mediu, fintech, hardware, sănătate și științe medicale, media și divertisment, software.

Pentru a fi considerate eligibile în topul Fast 50 Europa Centrală, companiile trebuie să îndeplinească mai multe criterii financiare. Astfel, acestea trebuie să aibă venituri operaționale anuale de minimum 50.000 de euro în primii trei ani (2019-2021) și de cel puțin 100.000 de euro în 2022, să aibă sediul central într-o țară din Europa Centrală și să dezvolte sau să producă tehnologii patentate sau să dețină drepturile de proprietate intelectuală asupra acestora.

„În fiecare an, competiția Deloitte Technology Fast 50 oferă recunoaștere companiilor de tehnologie pentru creșterea înregistrată, pentru dorința de a inova și pentru spiritul antreprenorial. Ne bucurăm că businessurile locale au fost prezente în acest top de-a lungul anilor, fie în clasamentul principal, fie în categoriile speciale, ceea ce demonstrează că ecosistemul de start-upuri din România a atins un anumit nivel de maturitate și de creativitate, comparabil cu cel al pieței din Europa Centrală”, a spus Andrei Ionescu, Partener coordonatorConsultanță și Managementul Riscului, Deloitte România.

Din 2008, mai mult de 40 de start-upuri locale au fost incluse în clasamentul Fast 50, fie printre companiile care au înregistrat cea mai mare creștere din Europa Centrală, fie în categorii speciale, precum „Most disruptive innovation” sau „Impact Star”. Printre acestea se numără UiPath, lider global în automatizarea robotizată a proceselor, companie recunoscută în 2017 cu premiul „Most disruptive innovation”, și agenția de voiaj Vola.ro, premiată pentru „Cea mai mare creștere din Europa Centrală” în 2011 și deținătoarea poziției de lider pentru următorii doi ani consecutivi.În 2022, Wave Studio, compania locală de tehnologie specializată în dezvoltarea de aplicații mobile pentru Android și iOS, ocupa locul 22 în topul principal „Fast 50”, cu o rată de creștere de 1.319% a veniturilor înregistrate în perioada 2018-2021. De asemenea, două companii de tehnologie din România au fost recunoscute în rândul start-upurilor care au înregistrat cea mai rapidă dezvoltare în perioada 2019-2021, Pentest-Tools.com, care a creat o platformă bazată pe servicii de tip cloud cu ajutorul căreia se pot efectua teste de penetrare și evaluare a vulnerabilităților, ocupând locul 17 în rândul celor 25 de companii incluse în categoria „Companies to Watch”, cu o rată de creștere de 441%, și DRUID, specializată în dezvoltarea de asistenți virtuali inteligenți dedicați proceselor complexe din organizații, ocupând locul 19, cu o creștere de 345%. În plus, trei companii românești – Hermix, Kinderpedia și Tokinomo – au fost recunoscute în cadrul competiției Deloitte Technology Fast 50 din Europa Centrală la categoria „Impact Stars”.

Pe lângă categoria „Fast 50”, competiția include categoria „Companies to watch”, care oferă recunoaștere start-upurilor recent înființate ce încă nu îndeplinesc criteriile pentru clasamentul principal Fast 50. Acestea trebuie să fie active de cel puțin trei ani (înființate înainte de 31 decembrie 2019), și să înregistreze venituri operaționale de cel puțin 10.000 de euro în primul an de activitate (2020) și de cel puțin 30.000 de euro în anul recent încheiat (2022). Competiția include și o recunoaștere specială, „Impact Stars”, care premiază companii ale căror produse sau servicii au efecte pozitive asupra societății, mediului, diversității sau zonei de inovație.  

Google Cloud este partenerul de tehnologie la nivel regional al competiției, pentru al treilea an consecutiv. O recunoaștere specială oferită de către Google Cloud și Deloitte, „CE Tech Rocketship!”, este inclusă în program. Echipe comune Google Cloud și Deloitte vor evalua soluțiile de tehnologie ale start-upurilor și le vor premia pe cele cu cel mai mare potențial de business. Pentru a fi eligibile la categoria „CE Tech Rocketship!”, companiile trebuie să dezvolte soluții ce pot fi implementate la scară largă și să aibă sediul în Europa Centrală. Câștigătorii acestei categorii vor fi aleși din rândul tuturor companiilor înscrise în competiția Technology Fast 50 Europa Centrală în 2023.

Înregistrarea online și alte informații privind criteriile de eligibilitate sunt disponibile pe site-ul regional Technology Fast 50 și pe site-ul local Deloitte.

Perioada de înregistrare se încheie la 31 august 2023. Rezultatul competiției va fi anunțat în noiembrie 2023.Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?