Comisia Europeana desemneaza Solve For Tomorrow de la Samsung ca finalist in cadrul European Digital Skills Awards 2023
3/34937
calendar_month 31 Mai 2023, 14:35
Solve for Tomorrow, programul de responsabilitate corporativa al Samsung Electronics Romania, se numara printre finalistii de anul acesta in categoria Tineret din cadrul European Digital Skills Awards 2023, o competitie organizata de Comisia Europeana.

European Digital Skills Awards 2023 recunoaste si promoveaza an de an proiecte si initiative de impact intr-o tara europeana, care ii sustin pe europeni in dezvoltarea competentelor digitale. De la abilitati de baza pana la formarea specialistilor IT in tehnologii emergente precum inteligenta artificiala si Big Data, exista o comunitate activa de organizatii, formatori si profesori care ii ajuta pe acestia sa se dezvolte in mediul digital. Scopul premiilor este de a evidentia aceste bune practici si de a ajuta pe toti oamenii sa invete unii de la altii.

Anul acesta au fost inscrise 330 de aplicatii din 10 tari europene diferite, pentru toate cele 5 categorii ale competitiei. Categoria "Empowering Youth in Digital", pentru care a aplicat si Samsung Electronics Romania, premiaza proiecte ce atrag publicul tanar catre profesii in domeniul TIC, initiative de alfabetizare media pentru publicul tanar, cursuri despre tehnologii emergente pentru publicul tanar, hackathoane, si altele asemenea. Printre cele 7 proiecte finaliste ale categoriei se numara 2 proiecte cu impact in Romania, printre care si Solve For Tomorrow. „Este un privilegiu sa fim selectati dintr-un numar atat de mare de aplicanti, iar acest lucru ne onoreaza profund. Solve For Tomorrow, alaturi de intregul nostru portofoliu de proiecte dedicate Gen Z, reprezinta un exemplu de initiativa Samsung prin care contribuim la dezvoltarea si sustinerea tinerilor din Romania – in cazul de fata, inspre a dobandi aptitudini digitale mai bune, a avea acces la tehnologie de ultima generatie si, cel mai important, a-si pune in aplicare ideile creative pentru un viitor mai bun. Suntem increzatori ca, prin eforturile noastre continue, vom realiza proiecte cu un puternic impact social in comunitate. Este un angajament pe care suntem mandri sa ni-l asumam si suntem determinati sa continuam sa aducem schimbari reale in viata tinerilor si in societatea noastra", declara Simona Panait, Head of Marketing Romania & Bulgaria, la Samsung Electronics Romania.

Impact social in Europa si nu numai

Solve for Tomorrow a fost recunoscut pentru faptul ca le ofera participantilor sai abilitatile si cunostintele necesare pentru a aborda provocarile emergente si a produce inovatii tangibile care sa contribuie la imbunatatirea societatii in cele doua tari inscrise anul acesta: Polonia si Romania.Printre criteriile de selectie a finalistilor se numara:
    • Impactul avut
    • Scalabilitatea sau cat de sustenabil este proiectul in timp
    • Replicabilitatea – in ce masura poate fi replicat proiectul in diverse alte tari
    • Inovatia sau originalitatea proiectului
    • Vizibilitatea sa si cat de bine au fost diseminate mesajele proiectului
    • Claritatea prezentarii
    • Accesibilitatea si gradul de incluziune de care da dovada proiectul pentru participantii sai

In plus, de la infiintarea sa in Statele Unite in 2010, Solve for Tomorrow si-a extins operatiunile in 55 de tari din intreaga lume. A echipat aproape 2,4 milioane de tineri cu abilitati care depasesc cu mult aspectele tehnice, inclusiv gandirea critica, gandirea creativa, abilitatile de comunicare si colaborare, jucand un rol important in reducerea decalajului de competente pentru forta de munca viitoare.Solve For Tomorrow Romania, un proiect local de succes.In Romania, competitia nationala pentru tineret Solve For Tomorrow se afla la a doua editie (2022/2023) si are ca audienta vizata elevii de liceu din intreaga tara, cu varste cuprinse intre 16 si 18 ani. Acestia fac parte din Generatia Z – o generatie definita de tehnologie, fluiditate, deschidere catre schimbare si noutate, autenticitate si activism. Astfel, competitia isi propune sa-i inspire sa combine educatia, tehnologia si creativitatea pentru a dezvolta solutii inovatoare care rezolva probleme legate de patru categorii principale: Mediu, Educatie, Dezvoltare Durabila si Diversitate si Incluziune Sociala. 

Editia Solve for Tomorrow 2022-2023 a insemnat:   
• Un numar record de 325 de inscrieri la nivel national
• 24 de proiecte finaliste
• 4 luni intense de pregatire – ateliere, workshop-uri, 
• 4 sesiuni 1:1 realizate cu sprijinul mentorilor din cadrul Samsung Electronics Romania (angajati ai companiei)
• 4 sesiuni online cu membrii Team Galaxy: Bogdan Teches, Lorena Serban, Jaxi, Radu Constantin
• Interactiunea cu +1.200 profesori si +1.300 eleviA doua editie a Solve for Tomorrow Romania a fost organizata in parteneriat cu Junior Achievement Romania. 


Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?