hit.ro  »  Comunicatii  »  Telefonie  »  vivo si Nokia semneaza un acord de licenta incrucisata pentru brevetul 5G

vivo si Nokia semneaza un acord de licenta incrucisata pentru brevetul 5G

calendar_month 05 Feb 2024, 10:10


Azi vivo a anuntat ca a semnat un acord global de licenta incrucisata a brevetului cu Nokia, care acopera brevetele esentiale standard in 5G si alte tehnologii de comunicatii celulare.

In urma acordului, ambele parti vor rezolva toate litigiile pendinte in toate jurisdictiile.

Acordul este in concordanta cu ipotezele pe care Nokia le-a dezvaluit pentru Nokia Technologies in Raportul financiar pentru T4, publicat la 25 ianuarie 2024.

Nokia va incepe sa recunoasca vanzarile nete din acest acord, inclusiv platile de recuperare care acopera perioadele de neplata, in T1 2024.

In comunicatul transmis de Nokia se mentioneaza, ca Nokia Technologies progreseaza catre incheierea ciclului de reinnoire a licentelor pentru smartphone-uri si face progrese bune in domeniile sale de crestere: auto, electronice de larg consum, IoT si multimedia. Ramane increzatoare ca rata anuala a vanzarilor nete va reveni la 1,4 pana la 1,5 miliarde EUR pe termen mediu.

Xianwen Xu, Director General al Departamentului Afaceri Juridice la vivo, a declarat:„vivo a dedicat resurse semnificative cercetarii si dezvoltarii in domeniul tehnologiei 5G si a stabilit un portofoliu cuprinzator de IP la nivel global, creand un portofoliu de brevete lider in industrie.

Pana in prezent, vivo a a depus cu succes peste 6.000 de familii de brevete esentiale pentru standardul 5G.

Suntem incantati ca am ajuns la un acord global de licenta incrucisata cu Nokia.

Semnarea acordului reflecta recunoasterea reciproca si respectul fata de valoarea de brevet al celuilalt in tehnologia celulara si, de asemenea, joaca un rol semnificativ rol in promovarea unui mediu de dezvoltare pozitiv in cadrul industriei.

vivo acorda in mod constant o mare valoare construirii si acumularii proprietatii intelectuale. Suntem dedicati investitiei in cercetare si dezvoltare a dispozitivelor inteligente si servicii inteligente, oferind produse si servicii extraordinare de inalta tehnologie pentru utilizatorii din intreaga lume."


Jenni Lukander, presedintele Nokia Technologies, a declarat: Suntem incantati ca am ajuns la un acord cu vivo, care reflecta respectul reciproc pentru drepturile de proprietate intelectuala ale celuilalt.

vivo este unul dintre jucatorii de frunte in industria globala a smartphone-urilor. Asteptam cu nerabdare sa aducand mai multa inovatie utilizatorilor lor din intreaga lume prin colaborarea noastra.

Prin incheierea acordului de licentiere cu vivo, demonstreaza contributia semnificativa a Nokia la tehnologiile cheie din industria smartphone-urilor si va oferi stabilitate pe termen lung afacerii noastre de licentiere pentru anii urmatori.”


vivo este o companie de tehnologie care creeaza dispozitive inteligente si servicii inteligente. Compania ramane la curent cu peisajul evolutiv al tehnologiilor de ultima ora din industria comunicatiilor celulare si participa proactiv la organizatiile standard. La 31 decembrie 2023, vivo a depus cereri de brevet in peste 70 de tari si regiuni, detinand un portofoliu de brevete de 25.000 de familii. Aceasta include peste 6.000 de familii de brevete esentiale standard 5G, cu peste 2.500 de familii declarate la ETSI si aproximativ 13.500 de documente standard trimise la 3GPP. Conform raportului „Who Is Leading the 5G Patent Race?” al IPLytics, un document international de brevet public, clasamentul vivo se afla pe pozitia de lider in brevetele esentiale pentru standardul 5G.Portofoliul de brevete Nokia este construit pe aproximativ 150 de miliarde de euro investiti in cercetare si dezvoltare din 2000 si este compus din aproximativ 20.000 de familii de brevete, inclusiv peste 6.000 de familii de brevete declarate esentiale pentru 5G. Nokia contribuie cu inventiile sale la standarde deschise in schimbul dreptului de a le licentia in conditii echitabile, rezonabile si nediscriminatorii (FRAND). Companiile pot licentia si utiliza aceste tehnologii fara a fi nevoie sa faca propriile investitii substantiale in standarde, alimentand inovatia si dezvoltarea de noi produse si servicii pentru consumatori.

 

Sondaj

Ce jocuri vor avea cel mai mare succes anul acesta?