Samsung are un rol cheie in furnizarea primelor apeluri 4G pe infrastructura Open RAN partajata in cadrul programului pilot realizat de Vodafone si Orange in Romania
/
calendar_month 10 Oct 2023, 16:20


Samsung Electronics, in colaborare cu Vodafone si Orange, doi dintre cei mai mari operatori de telecomunicatii din Europa, au anuntat realizarea primelor apeluri 4G pe retele comerciale partajate in zone rurale din Romania, bazate pe tehnologia Open RAN, in cadrul unui proiect pilot. Prin utilizarea retelei de acces radio virtualizata (vRAN) dezvoltata de Samsung, cei doi operatori pot beneficia de flexibilitatea si inovatia oferite de ecosistemul Open RAN, utilizand solutiile de retea deschisa si bazate pe software dezvoltate de Samsung.

"Samsung a ridicat standardele in ceea ce priveste ceea ce este posibil cu vRAN si Open RAN, si suntem incantati sa lucram cu Vodafone si Orange in cadrul primei initiative de Open RAN partajat din Romania. Pe masura ce ne extindem pe piata europeana, inclusiv prin implementarea recenta a proiectelor Open RAN la scara larga in Marea Britanie, continuam sa ne extindem limitele inovatiei noastre, consolidand retelele din Europa.", a declarat Junehee Lee, Vicepresedinte Executiv, sef al Global Sales & Marketing, in cadrul diviziei de retele a Samsung Electronics.

In urma implementarii Open RAN de catre Vodafone in Marea Britanie si a testelor de integrare reusite efectuate de Orange in laboratorul sau Open RAN din Franta, Samsung a furnizat software-ul sau vRAN multi-RAT, precum si unitati radiouri conforme cu standardul Open RAN pentru aceasta initiativa. Ca parte a proiectului lor pilot, ambii operatori au realizat cu succes apeluri 4G pe site-urile lor Open RAN partajat, urmand sa introduca in curand si tehnologia 2G, care a fost deja testata cu succes in laborator, urmand 5G. Acesta va fi primul caz in care tehnologia 2G va fi complet integrata intr-un mediu comercial Open RAN partajat in Europa.

La inceputul acestui an, Vodafone si Orange si-au anuntat intentia de a efectua teste Open RAN cu partajare a retelei radio in Europa. Prin posibilitatea de partajare a componentelor retelei, partajarea RAN contribuie la reducerea costurilor hardware, a consumului de energie si a necesitatii de a crea site-uri duplicate. Partajarea RAN va stimula adoptarea pe scara larga a tehnologiei Open RAN in Europa.

Acest nou prag depasit este o dovada a capacitatile tehnologiei Open RAN de a moderniza retelele mobile existente bazate pe hardware, aducand mai multa sustenabilitate si inteligenta in retelele de acces radio, precum si posibilitatea de a introduce servicii noi intr-un mod mai rapid si eficient.

Samsung este un pionier in furnizarea de solutii 5G complete, inclusiv cipuri, unitati radio si nucleu de retea (Core). Prin cercetare si dezvoltare continua, Samsung contribuie la avansarea retelelor 5G cu portofoliul sau de produse de varf, de la vRAN 3.0, Open RAN, Core, pana la solutii pentru retele private si instrumente de automatizare bazate pe inteligenta artificiala. Compania furnizeaza in prezent solutii de retea operatorilor mobili care asigura conectivitatea pentru sute de milioane de utilizatori din intreaga lume.Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?