Huawei si China Unicom testeaza la scara larga o retea pilot 5.5G in Beijing
3/36000
calendar_month 26 Ian 2024, 15:10


Operatorul de telefonie mobila, China Unicom si Huawei au implementat cu succes o retea pilot 5.5G la scara larga in Beijing reusind o acoperire continua in trei zone cheie ale capitalei, a anuntat site-ul oficial Huawei intr-un comunicat de presa. 

Se asteapta ca aceasta retea, prima de acest fel, va deveni un punct de referinta pentru viitoarele retele si aplicatii 5.5 din China, datorita realizarilor de performanta pe care le reprezinta.

Testele au aratat ca reteaua a furnizat o rata de varf de 10 Gbps si o experienta continua de peste 5 Gbps. Reteaua a realizat, de asemenea, o coordonare in banda inalta si joasa si o implementare flexibila a echipamentelor 5.5G pentru exterior si interior si accepta mai multe aplicatii noi, inclusiv 3D fara ochelari, sistem de difuzare in timp real de ultra-inalta definitie (UHD) si noi aplicatii emergente. aplicatii in VR, AR si aplicatii emergente de realitate extinsa (XR).

In timpul testelor, reteaua 5.5G a atins o rata de varf a downlink de 10 Gbps si o experienta continua care depaseste 5 Gbps, depasind 5G de 10 ori. Testele au evidentiat, de asemenea, modul in care 5.5G a implementat coordonarea in banda inalta si joasa sub acoperire discontinua pentru a permite transferuri fara intreruperi si servicii neintrerupte.

China Unicom Beijing a lucrat cu Huawei la proiecte precum acesta de cand a inceput constructia retelei 5G in 2019. Pana in prezent, acest parteneriat a dat multe realizari remarcabile precum si cea mai mare retea urbana 5G de 200 MHz din lume. 

Ambele companii au castigat de doua ori premiile GSMA Global Mobile (GLOMO) pentru solutiile lor de varf la nivel mondial pentru constructia si operarea retelei 5G de inalta calitate. 

La inceputul anului 2024, noua retea 5.5G a Beijingului a fost supusa unor evaluari cuprinzatoare in timpul unui eveniment din industria 5.5G organizat de Institutul de Comunicatii din Beijing (BIC). BIC a adus o serie de experti pentru a testa Reteaua 5.5G, precum si o serie de aplicatii toB si toC in zona demonstrativa Beijing Financial Street construita de China Unicom Beijing si Huawei.

Testele aplicatiilor au aratat ca reteaua interioara 5.5G de la Beijing Long Distance Call Building a acceptat rate de uplink de 4 Gbps pentru 3D fara ochelari, sistem de productie in timp real cu compresie mica UHD, streaming in direct de uplink de 8K si randare separata XR, prezentand potentialul tehnologiei pentru transformarea digitala in mass-media si in multe alte industrii.