Vodafone si Microsoft au anuntat marti un nou parteneriat strategic de 10 ani
3/35918
calendar_month 16 Ian 2024, 15:35


Vodafone si  Microsoft semneaza un parteneriat strategic pe 10 ani pentru a aduce AI generativa, servicii digitale si cloud la companii si consumatori

Vodafone si Microsoft Corp. au anuntat marti un nou parteneriat strategic de 10 ani pentru a oferi servicii la peste 300 de milioane de companii publice, organizatii sectoriale si consumatori din Europa si Africa.

Prin parteneriat companiile vor colabora pentru a transforma experienta clientilor Vodafone folosind inteligenta artificiala generativa Microsoft. Platforma de conectivitate IoT gestionata de la Vodafone va dezvolta noi servicii digitale si financiare pentru intreprinderi, in special pentru IMM-uri din Europa si Africa si vor revizui strategia globala in cloud pentru centrele de date.  

Vodafone va investi 1,5 miliarde de dolari in urmatorii 10 ani in servicii cloud si AI orientate spre client, dezvoltate in colaborare cu Microsoft. In plus, Microsoft va folosi serviciile Vodafone de conectivitate fixa ​​si mobila.

Microsoft intentioneaza, de asemenea, sa investeasca in platforma de conectivitate IoT gestionata de Vodafone, care va deveni o afacere separata, de sine statatoare, pana in aprilie 2024. Noua companie va atrage noi parteneri si clienti, stimuland cresterea aplicatiilor si extinzand platforma pentru a conecta mai multe dispozitive, vehicule si masini.

Serviciile digitale generate de noul parteneriat vor folosi cea mai recenta tehnologie AI generativa pentru a oferi clientilor o experienta extrem de personalizata si diferentiata pe mai multe canale. Acestea vor fi construite pe politici de confidentialitate si securitate impartiale si etice, conform cadrului stabilit de Vodafone pentru IA responsabila.  

Margherita Della Valle, directorul executiv al Grupului Vodafone, a declarat: „Astazi, Vodafone si-a luat un angajament indraznet fata de viitorul digital al Europei si Africii. Acest parteneriat strategic unic cu Microsoft va accelera transformarea digitala a clientilor nostri de afaceri, in special a companiilor mici si mijlocii, si va spori calitatea experientei clientilor pentru consumatori.”  

„Aceasta noua generatie de inteligenta artificiala va debloca noi oportunitati masive pentru fiecare organizatie si fiecare industrie din intreaga lume”, a declarat Satya Nadella, presedinte si CEO, Microsoft. „Suntem incantati ca impreuna cu Vodafone vom aplica cea mai recenta tehnologie cloud si AI pentru a imbunatati experienta clientilor, a sute de milioane de oameni si companii din Africa si Europa, vom construi noi produse si servicii si vom accelera tranzitia companiei catre cloud”.

Companiile au identificat cinci domenii cheie de colaborare:  

AI generativa: pentru a creste satisfactia clientilor, companiile vor aplica puterea Microsoft Azure OpenAI pentru a oferi experiente fara frictiuni, in timp real, proactive si hiperpersonalizate in toate punctele de contact pentru clienti Vodafone, inclusiv asistentul sau digital TOBi (disponibil in 13 tari) . Angajatii Vodafone vor putea, de asemenea, sa foloseasca capacitatile AI ale Microsoft Copilot pentru a transforma practicile de lucru, a creste productivitatea si a imbunatati eficienta digitala.

Scaling IoT: Microsoft intentioneaza sa investeasca in noua platforma globala de conectivitate gestionata de Internet of Things (IoT) de la Vodafone, care conecteaza 175 de milioane de dispozitive si platforme din intreaga lume. vasta comunitate de dezvoltatori si terti care utilizeaza API-uri deschise.Accelerarea digitala in Africa: Microsoft intentioneaza sa contribuie la extinderea M-Pesa, deja cea mai mare platforma de tehnologie financiara din Africa, gazduindu-l pe Azure si permitand lansarea de noi aplicatii native din cloud. Companiile lanseaza, de asemenea, un program care urmareste sa imbogateasca viata a 100 de milioane de consumatori si a 1 milion de IMM-uri de pe continentul african. Scopul este de a imbunatati alfabetizarea digitala, competentele si programele de sensibilizare a tinerilor, precum si de a oferi servicii digitale pietei IMM-urilor defavorizate. Parteneriatul isi propune sa stimuleze inovatia in domeniul serviciilor financiare, construind o comunitate de dezvoltatori certificati.

Cresterea intreprinderii: Vodafone isi va extinde angajamentul de a distribui servicii Microsoft, inclusiv Microsoft Azure, solutii de securitate si oferte de lucru moderne, cum ar fi Microsoft Teams Phone Mobile, ca parte a strategiei sale de a deveni platforma lider europeana pentru afaceri. Acest lucru le permite clientilor de afaceri sa implementeze serviciile Microsoft bazate pe cloud in ritm cu costuri reduse de adoptare si de functionare, precum si sa sprijine cele 24 de milioane de IMM-uri estimate din Europa prin furnizarea unei platforme gestionate care creste odata cu afacerea lor.

Transformare in cloud: Vodafone isi va accelera transformarea in cloud prin modernizarea centrelor de date pe Microsoft Azure. Acest lucru ii va imbunatati receptivitatea fata de clienti, simplificand si reducand in acelasi timp costurile operationale ale domeniului IT. Drept urmare, Vodafone va putea inlocui mai multe centre de date fizice cu cele virtuale in toata Europa, simplificand si reducand costurile operationale ale domeniului IT, precum si reducand cerintele de energie si contribuind la realizarea strategiei sale de afaceri sustenabile.

Citeste si: Mega-fuziune tehnologica: Vodafone si Microsoft gestioneaza viitorul telecomunicatiilorSondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?