Telefonica reinnoieste acordul de colaborare cu Vertiv
3/36101
calendar_month 08 Feb 2024, 18:20


Acordul de colaborare cu Vertiv aduce pentru unitatile Telefónica din Spania o reducecere a consumului de energie si amprenta de carbon

Vertiv va oferi o solutie cuprinzatoare care sa permita economii de energie in cladirile principale ale retelei centrale si marginale a Telefónica.

Colaborarea cu Vertiv este de asteptat sa realizeze o medie de economii de energie de 20% pentru fiecare unitate de telecomunicatii Telefónica din Spania.

Vertiv a anuntat astazi ca isi extinde acordul de colaborare cu Telefónica, o companie lider in telecomunicatii, pentru a imbunatati eficienta energetica. Conform acordului, Telefónica se asteapta sa economiseasca aproximativ 45 GWh pe an in trei ani, echivalentul consumului de energie a aproximativ 13.000 de case din Spania. Vertiv va oferi o solutie la cheie pentru a permite economii de energie in diferite zone ale unitatilor centrale ale retelei Telefónica din Spania.

 Acest acord este o prelungire a colaborarii care a fost stabilita in 2018, care a inceput cu un proiect pilot de reducere a consumului de energie ale uneia dintre cele mai importante unitati centrale ale retelei Telefónica din Madrid. Potrivit Telefónica, acea initiativa a fost un succes, realizand o reducere medie de 20% a consumului total de energie. In cadrul etapei I a acordului, colaborarea va fi extinsa pentru a acoperi 40 dintre cele mai critice unitati de baza ale retelei Telefónica situate in toata Spania.

 Acordul dintre Vertiv si Telefónica include un model inovator numit Energy Savings as a Service (ESaaS / Economisirea energiei ca serviciu), care necesita un partener experimentat producator de tehnologie care investeste, opereaza si intretine infrastructura critica. Obiectivul principal este reducerea energiei consumate si deci a amprentei de carbon. In acest caz, Vertiv ofera o solutie la cheie, modernizand cele mai importante facilitati ale Telefónica cu servicii eficiente de infrastructura critica si gestionand performanta si intretinerea acestora. 

 Unul dintre elementele critice ale acordului este ca Vertiv sa gestioneze intretinerea care sa permita eficienta optima a echipamentelor in toate unitatile. Vertiv este responsabil pentru efectuarea intretinerii corective si preventive folosind tehnologie de ultima generatie. Vertiv s-a angajat sa introduca inteligenta artificiala (AI) pentru a monitoriza datele si echipamentele si, astfel, sa poata fi avertizat in legatura cu potentialele defectiuni. Ca rezultat, ciclul de viata al tehnologiei poate fi extins si eficienta energetica a retelei Telefónica poate fi crescuta.

Pablo Ledesma, director de Retea, Servicii si Inginerie si Operatiuni IT la Telefónica Spania, a declarat:„Acest proiect are multe provocari, dintre care una este asigurarea intretinerii specializate a infrastructurii. De asemenea, aduce multe beneficii, permitandu-ne sa avem cea mai avansata tehnologie de ultima ora pentru a permite implementarea serviciilor in cloud si edge. Ca parte a proiectului, dorim, de asemenea, sa imbunatatim sistemele de aer conditionat in toate unitatile tehnice de telecomunicatii care furnizeaza servicii Telefónica clientilor nostri, cum ar fi retelele de fibra sau de telefonie mobila, pentru a obtine economii maxime de energie.”

 Karsten Winther, presedintele Vertiv in Europa, Orientul Mijlociu si Africa, a declarat:„Pe langa beneficiul reducerii amprentei de carbon, acest model are si un impact financiar pozitiv. Telefónica se asteapta sa reduca atat costurile cu energia, cat si amprenta sa de carbon prin implicarea Vertiv care sa se concentreze pe optimizare si sa permita Telefónica sa investeasca 100% din resursele sale in activitatea sa de baza.” Pe langa unitatile de baza ale retelei care au fost optimizate in 2023, Vertiv va contribui la imbunatatirea eficientei a peste 10 facilitati suplimentare Telefónica din Spania in 2024, incluzand unitati de la Madrid pana la Barcelona, Zaragoza, Coruña, Malaga si Valencia, printre altele. Potrivit Telefónica, rezultatele obtinute pana acum sunt in concordanta cu obiectivele stabilite si se lucreaza deja pentru extinderea sferei de aplicare a colaborarii pentru a include si alte companii din grupul Telefónica.

 „Vertiv este un partener cu experienta care ne cunoaste foarte bine infrastructura, asa ca este compania potrivita pentru a prelua acest proiect inovator”, declara Enrique Blanco, Global CTIO la Telefónica.„Initiativa ne va ajuta sa ne indeplinim obiectivele de energie si emisii: sa ne imbunatatim eficienta energetica cu scopul de a reduce indicatorul pe consumul de energie pe unitatea de trafic (MWh/PB) cu 90% pana in 2025, de a reduce emisiile din domeniul 1+2 cu 90% pana in 2030 si de a fi o companie cu emisii nete zero pana in 2040 de-a lungul intregului lant valoric. Suntem constienti ca cel mai bun kilowatt este cel pe care nu il consumam. Nu vrem sa ne oprim aici, asa ca vom extinde acest proiect de succes in cat mai multe locatii este posibil."

 „Acest model de pionierat a fost implementat cu succes in colaborare cu Telefónica si este replicabil in alte unitati si tari, astfel incat alte organizatii sa poata beneficia de mai multa eficienta si economii de costuri. Acest lucru pune Vertiv intr-o pozitie excelenta pentru a ajuta companiile sa-si reduca consumul de energie prin furnizarea de infrastructura critica de ultima generatie, tehnologie si talent experimentat”, conchide Karsten Winther.