hit.ro  »  Comunicatii  »  Tehnologie  »  Sony lanseaza un transmitator de date portabil pentru fluxuri de date stabile si simple la filmarile in locatie

Sony lanseaza un transmitator de date portabil pentru fluxuri de date stabile si simple la filmarile in locatie

calendar_month 22 Feb 2024, 17:55


PDT -FP1 este o camera insotitoare cu un vizor extern, care permite transmiterea in direct cu latenta redusa si transferul de mare viteza a imaginilor si a videoclipurilor prin retelele 5G.

Sony anunta lansarea unui nou transmitator de date portabil dedicat, PDT-FP1, care permite transportul de date video si imagini statice de mare viteza, cu latenta scazuta, prin retelele 5G. Cand este atasat la o camera* 1, acest dispozitiv de comunicatie fara fir va fi utilizat in situatiile in care este necesara viteza de la captarea imaginii pana la livrare, difuzare si distributie, cum ar fi fotografia de stiri sau evenimente si productia video difuzata. Ofera comunicatii de date mobile de mare viteza, latenta scazuta si stabila prin retele 5G, in mediul exterior sau interior, unde conexiunea Wi-Fi nu este disponibila, permitand fluxuri de lucru eficiente si simple. 

 Pentru transferul de date, dispozitivul beneficiaza de o structura unica de antene care accepta o serie de retele 5G interne, internationale si autonome* 2. Are un ecran OLED de 6,1 inchi si un ventilator de racire care asigura o functionare stabila. Vine cu o intrare HDMI, un port LAN, un port USB Type-C®, un terminal de incarcare USB Type-C si un orificiu pentru suruburi pentru montarea pe o camera. ​ 

Aplicatiile PDT-FP1 sunt multiple, datorita conectivitatii sale puternice: 

Transfer si livrare media atunci cand utilizati PDT-FP1 ca modem pentru a transfera media catre orice destinatie FTP. Poate fi folosit si cu aplicatia Sony Creators Cloud for Enterprise pentru a transfera continut media de la camerele Sony compatibile pe PDT-FP1, apoi pentru a incarca in serviciile Sony Cloud* 3, cum ar fi Ci Media Cloud si C3 Portal, folosind mecanisme de transfer sigure, robuste si fiabile. Acest lucru elibereaza continutul media din camera, astfel incat sa poata fi vizualizat si incarcat in timp ce camera este impachetata sau este in uz. 

Transmitere live de la orice camera conectata folosind RTMP. Pentru distributia video, PDT-FP1 va permite un flux direct de la o camera compatibila* 1 catre un canal YouTube™ prin streaming bazat pe USB si retele wireless 5G stabile, eliberand operatorii de constrangerile cauzate de locatiile de filmare sau de iesire. 

Monitorizarea retelei: aplicatia dedicata Network Visualiser permite utilizatorilor sa vizualizeze starea retelei si conditiile de comunicatie in timpul filmarii - asigurandu-se ca continutul este livrat celor care trebuie sa-l vada. 
 
Caracteristici principale 

1. Comunicare de mare viteza, cu latenta scazuta, chiar si in strainatate* 2 

Cu o structura unica de antena care optimizeaza comunicarea, PDT-FP1 accepta o gama larga de benzi* 2 , cum ar fi 5G sub6/mm Wave* 4, retele autonome 5G si retele locale 5G, realizand viteza mare, redusa. comunicare cu latenta. 

Pe langa un card nano SIM conectat fizic, PDT-FP1 accepta si un eSIM pentru functionalitatea dual SIM. De asemenea, este posibil sa selectati automat* 5 o linie* 6 la care sa va conectati usor in functie de conditiile retelei si sa comutati SIM-urile pentru a transfera date. 

2. Ventilator de racire si structura de conducte pentru o comunicare continua stabila 

Un ventilator de racire nou dezvoltat previne pierderile de caldura chiar si in medii de pana la 40 de grade* 7 . In plus, in ciuda designului sau subtire, PDT-FP1 are o structura bazata pe conducte care disipeaza eficient caldura interna, sustinand in continuare o comunicare stabila si continua. Diferite moduri de functionare, automat, prioritate racire si prioritate silentioasa, pot fi selectate pentru a se potrivi cat mai bine in fiecare locatie. 3. Un flux de lucru simplu de transfer de date prin conectarea cu camerele Sony* 2 

Caracteristica de setare „Conexiune prin cablu a camerei” simplifica si scurteaza timpul de configurare. ​ 

Ecranul OLED de 6,1 inchi poate afisa simultan calitatea comunicarii si starea transmisiei fisierelor* 8. Starea transferului poate fi monitorizata in timpul filmarii pentru a nu rata o oportunitate decisiva de tragere. 

PDT-FP1 este echipat cu un port LAN, terminal USB Type-C® si terminal HDMI Type-A ca terminale de conectare pentru camere* 2. In plus, folosind terminalul de incarcare de tip C si o sursa de alimentare externa, PDT-FP1 poate fi folosit pentru a transmite si transfera date simultan. 

Forma dispozitivului este conceputa ca un insotitor al camerei si, pe langa un orificiu pentru suruburi pentru fixarea camerei si a trepiedului, are si un orificiu pentru curea pentru atasarea accesoriilor de fixare a cablurilor. 

Memoria incorporata de 8 GB (RAM)/256 GB (ROM) si suportul microSDXC de pana la 1TB permit procesarea si stocarea de mare viteza a unor cantitati mari de date. 

Pret si disponibilitate 

PDT-FP1 va fi disponibil in tari selectate din Europa (Germania/Regatul Unit/Franta/Spania/Danemarca/Norvegia/Suedia/Finlanda) din mai 2024 pentru aproximativ 1.300 de euro. Precomenzile pentru PDT-FP1 vor incepe de astazi. 

Note:

1  O lista de camere compatibile va fi publicata in timp util. Va rugam sa consultati pagina produsului pentru detalii. pro.sony/fp1 

2  Va rugam sa verificati pagina produsului pentru retele compatibile:  pro.sony/fp1 

3  Serviciile compatibile vor fi anuntate secvential. Va rugam sa consultati pagina produsului pentru detalii. pro.sony/fp1 

4  PDT-FP1 accepta n257, iar sincronizarea suportului benzii mm Wave in Europa depinde de regiune si operator. 

5  Pentru comutarea automata a datelor SIM, sunt necesare setari. 

6  Necesita un contract cu un alt transportator. In plus, Sony nu garanteaza viteza de conectare sau comunicare in toate mediile. 

7  Conform cercetarilor Sony. 

8  In plus fata de  Transfer & Tagging , aplicatiile tinta includ  aplicatia mobila  Creators' Cloud ' Creators' App  si solutia de productie video cloud  Creators' App for Enterprise

 

Sondaj

Ce marca de telefon considerati ca e cea mai buna la ora actuala?