hit.ro  »  Comunicatii  »  Tehnologie  »  Samsung si Qualcomm ating prima etapa inovatoare in industrie cu tehnologia avansata de modulare

Samsung si Qualcomm ating prima etapa inovatoare in industrie cu tehnologia avansata de modulare

calendar_month 17 Apr 2024, 17:50


Companiile au crescut vitezele de downlink cu peste 20% folosind cea mai recenta tehnologie 1024 QAM

Samsung Electronics si Qualcomm Technologies, Inc. au anuntat astazi ca companiile au finalizat cu succes teste de 1024 Quadrature Amplitude Modulation (QAM) pentru ambele benzi de spectru Frequency Division Duplex (FDD) si Time Division Duplex (TDD), marcand o premiera in industrie pentru FDD. Aceasta piatra de hotar inovatoare si colaborare demonstreaza dedicarea companiilor de a sprijini operatorii sa mareasca debitul 5G si sa sporeasca eficienta spectrala a retelelor lor.

QAM este o tehnologie avansata de modulare pentru a transmite date sau informatii mai eficient. Acest lucru se refera direct la cati biti de date pot fi livrati in fiecare transmisie. In timp ce 256 QAM este utilizat pe scara larga in retelele comerciale, Samsung si Qualcomm Technologies au realizat recent cel mai recent 1024 QAM definit in specificatiile 3GPP Release 17. Aceasta tehnologie QAM imbunatatita ajuta operatorii sa isi maximizeze utilizarea resurselor de spectru si le permite utilizatorilor de telefonie mobila sa se bucure fara probleme de diverse servicii mobile, cum ar fi streaming video live si jocuri online cu mai multi jucatori, care necesita viteze mai mari de descarcare.


 
▲ Testul 1024 QAM, desfasurat in laboratorul de cercetare si dezvoltare al Samsung, a dus la un castig de peste 20% in vitezele downlink

Testul a fost efectuat in laboratorul de cercetare si dezvoltare al Samsung din Coreea, utilizand software-ul si radiourile 5G vRAN de la Samsung - fiecare acceptand benzi de 2,1 GHz (FDD) si 3,5 GHz (TDD) - si dispozitivul de testare a factorului de forma al telefonului mobil Qualcomm Technologies echipat cu cel mai recent Snapdragon®. Sistem X75 5G Modem-RF.

Aceasta este o etapa semnificativa, deoarece este prima data cand industria realizeaza 1024 QAM pentru banda FDD. Folosind o latime de banda de 20 MHz, companiile au ajuns la 485 Mbps, obtinand un castig aproape teoretic. Aceasta viteza in jos este cu peste 20% mai mare decat ceea ce este posibil cu actualul 256 QAM.

In plus, Samsung planuieste sa finalizeze testele in curs de desfasurare pentru 1024 QAM si in RAN traditional, iar tehnologia este de asteptat sa fie disponibila comercial in cursul acestui an.

 „Credem ca imbunatatirea eficientei spectrale este esentiala in dezvoltarea solutiilor de generatie urmatoare. Aceasta realizare subliniaza angajamentul continuu al Samsung de a avansa frontierele tehnologiei mobile”, a declarat Ji-Yun Seol, Vicepresedinte, Sef al Strategiei de Produs, Business Networks la Samsung Electronics. „Eforturile noastre de colaborare cu Qualcomm Technologies au dat din nou rezultate impresionante si asteptam cu nerabdare sa valorificam expertiza noastra combinata pentru a stimula inovatia in retea.”

„Suntem onorati ca am colaborat cu Samsung la aceasta prima realizare a industriei”, a declarat Sunil Patil, Vicepresedinte, Managementul Produsului, Qualcomm Technologies, Inc. „Aceasta realizare demonstreaza angajamentul nostru neclintit de a sprijini operatorii in eforturile lor de a imbunatati debitul 5G si de a stimula eficienta spectrala. Prin folosirea tehnologiei avansate QAM, dam putere operatorilor sa maximizeze resursele de spectru si sa furnizeze servicii mobile fara intreruperi, de mare viteza, utilizatorilor 5G.”La sfarsitul anului trecut, Samsung si Qualcomm Technologies au realizat prima agregare simultana a transportatorilor 5G 2x uplink si 4x downlink din lume pentru spectrul FDD. Companiile continua colaborarea pentru a depasi granitele tehnologiei mobile 5G.

 Samsung a fost pionier in livrarea cu succes a solutiilor 5G end-to-end, inclusiv chipset-uri, radiouri si nuclee. Prin cercetare si dezvoltare continua, Samsung conduce industria sa avanseze retelele 5G cu portofoliul sau de produse lider pe piata, de la vRAN 3.0, Open RAN, solutii de baza pana la retele private si instrumente de automatizare bazate pe inteligenta artificiala. Compania ofera in prezent solutii inovatoare de retea operatorilor de telefonie mobila care ofera conectivitate pentru sute de milioane de utilizatori din intreaga lume.

 

Sondaj

Ce jocuri vor avea cel mai mare succes anul acesta?